Urheilu

Suomi iskee lohkokakkosen kimppuun Maailmanliigassa

Mahdollisuudet Maailmanliigan lohkovoittoon ovat vielä Suomen lentopallomaajoukkueen omissa käsissä, kun joukkue kohtaa lohkokakkosen Kanadan Tampereella viikonloppuna.

Suomen kokoonpanoon tulee tärkeä lisäpala, kun yleispelaaja Olli Kunnari palaa joukkueeseen. Parin viikon takaiselta Aasian-kiertueelta joukkueen kokoonpanosta sairastelun takia puuttunut Kunnari uhkuu pelihaluja.

– Tosipeleistä on nyt itsellä taukoa, mutta hinku päästä pelaamaan on kamala, Vammalan Lentopalloa edustava Kunnari sanoi Suomen joukkueen lehdistötilaisuudessa.

Kunnari on ollut tärkeä mies Suomen yleispelaajaosastolla. Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo tietää, että kuusikkopeliin mukaan pääseminen vaatii kuitenkin muutamia harjoituksia.

– Hienoa nähdä, että Olli tuli takaisin mukaan joukkueeseen noin hyvässä kunnossa, ja harjoittelu on maistunut omatoimisesti, Sammelvuo kehui.

Sammelvuo valitsee kuitenkin perjantaina ja lauantaina pelattavien Kanada-otteluiden aloituskuusikot myöhemmin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Olli tuo joukkueeseen kokemusta ja rauhallisuutta, ja on tärkeä tietysti pelirooliltaankin. Avauskokoonpanon paikat nähdään kuitenkin sitten myöhemmin, Sammelvuo arvioi.

Suomi jäi ilman voittoa Maailmanliigan Japanin-vierailulla, kun Japani voitti molemmat ottelut lukemin 3–1. Sammelvuo onkin hankalan Aasian-matkan jäljiltä helpottunut siitä, että joukkue pääsee pelaamaan kotikentällä.

– Kiitokset kentän laittajille Tampereelle. Tulimme heti pienen vapaan jälkeen tänne juhannussunnuntaina, ja täällä oli kaikki täysin valmiina meitä varten, Sammelvuo kiitteli.

Sammelvuosta on hienoa, että kaikilla joukkueilla on vielä mahdollisuudet lohkovoittoon. Suomen pelissä päävalmentaja on ollut tyytyväinen erityisesti helpon pallon varmaan voittamiseen.

– Omassa pelissämme olemme erityisesti harjoitelleet nyt ison pallon hyökkäystä sekä torjunnan hyväksikäyttöä ja varmistusta. Odotan meiltä positiivisen iloista peliä ja tietenkin voittoja.

Maailmanliigan C-lohkon kärjessä on Hollanti kolmellatoista pisteellä. Lohkokakkonen Kanada on pisteen Hollannin perässä. Suomi on yhdeksällä pisteellä lohkon kolmantena. Lohkon kaikilla joukkueilla on neljä ottelua jäljellä.

TS-STT