Urheilu

Inter edelleen alamaissa

Interin Tamas Gruborovics MIFK:n Pekka Lagerblomin hellässä huomassa. Mikael Rydenfelt/TS
Interin Tamas Gruborovics MIFK:n Pekka Lagerblomin hellässä huomassa. Mikael Rydenfelt/TS

Viisi voitotonta ja neljä maalitonta ottelua peräkkäin jalkapalloliigassa pelannut Inter ei löytänyt virettä kotikentälläkään. IFK Mariehamn ryösti Kupittaalta pisteet 2–0-voitolla.

Interin koostumus oli pahasti vajavainen, kun joukkueesta puuttuivat maalivahti Magnus Bahne selkävaivan vuoksi ja pelikiellossa ollut kärkimies Irakli Sirbiladze.

Maalissa Jere Koponen pelasi debyyttiottelunsa liigassa eikä häntä voi tappiosta syyttää. Joukkueen ongelma on ennen kaikkea hyökkäysvoiman vaisuus.

– Ei tässä todella mitään haamupelastuksia tarvittu, mutta nollapeli on aina mukavaa, myhäili Maarianhaminan maalissa pelannut ex-turkulaisvahti Peter Enckelman. Hän pelasi viiden vuoden tauon jälkeen taas Kupittaalla. Edellinen ottelu oli maaottelu Valko-Venäjää vastaan.

Maarianhaminan valmentaja Pekka Lyyski totesi, että Enckelman on heille arvokas vahvistus kokemuksensa myötä. Hänen jatkonsa seurassa ratkaistaan sen mukaan, miten toinen maalivahti Simon Nurme tervehtyy.

Lyyski oli myös tyytyväinen siihen, että ensi kerran tällä kaudella joukkue pystyi toiseen peräkkäiseen voittoon.

Maarianhaminan maalit tulivat jo avauspuoliajalla, kun Inter aloitti ottelun todella kehnosti. Ensin Niko Kukka pääsi antamansa kulmurin jälkitilanteesta vetämään irtopallosta 1–0. Toisen maalin junailivat IFK:n tehokkaat Diego Assis ja Dever Orgill, joista jälkimmäinen viimeisteli osuman.

TS-STT