Urheilu

Nadal putosi heti kättelyssä Wimbledonista

Lehtikuva/ BEN STANSALL
Lehtikuva/ BEN STANSALL

Rafael Nadal hallitsi tämänvuotista tenniksen massakautta mielin määrin ja voitti ennätyksellisen kahdeksannen kerran Ranskan avoimet, mutta maanantaina espanjalaisen tossujen alla oli tiilimurskan sijasta Wimbledonin ruoho. Ja sillä espanjalainen ei ole koskaan ollut yhtä hyvä kuin massalla, vaikka on Wimbledonin kaksinpelin kahdesti voittanutkin.

Nadal hävisi Belgian Steve Darcisille kolmessa erässä ja joutui siirtymään katsomoon grand slam -turnauksen ensimmäiseltä kierrokselta ensimmäisen kerran urallaan. Tappion nöyryyttävyyttä lisäsi se, että belgialainen on maailmanlistalla sijalla 135. Edellisen kerran Nadal on hävinnyt heikommin rankatulle pelaajalle vuonna 2006, kun maailmanlista tuolloinen 690:s, Joachim Johansson, nujersi hänet.

Nadal oli ennen alkuvuoden paluutaan kentille yli puoli vuotta sivussa polvivaivaisena, eikä pelannut yhtään lämmittelyturnausta ruoholla polviansa lepuuttaakseen. Espanjalainen ei kuitenkaan halunnut syyttää vaivojaan tappiosta.

– Nyt ei ole oikea päivä puhua siitä. Yritin parhaani, mutta tänään se ei ollut mahdollista. Ruoholle on vaikea totuttautua, jos tällä alustalla ei pääse pelaamaan ennen Wimbledonia. Darcis ansaitsi voittonsa, Nadal tunnusti.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Darcis, 29, oli ennen maanantaita voittanut vaivaiset kaksi ottelua ATP-kiertueella koko alkuvuoden aikana.

– Kukaan ei odottanut voittoani tänään. En tiedä mitä sanoa. Olen todella onnellinen, Darcis tunnelmoi.

– Ok, Nadal ei pelannut paras tennistään, mutta tiesin, että ensimmäinen ottelu ruoholla on aina vaikea. Minulle tämä oli iso voitto, Darcis sanoi.

Ennätyksellistä kahdeksatta voittoaan Wimbledonissa tavoitteleva Roger Federer puolestaan aloitti urakkansa helpolla voitolla. Romanian Victor Hanescu jaksoi pyristellä vain 68 minuuttia ennen kuin taululla olivat luvut 6–3, 6–2, 6–0 sveitsiläisen eduksi.

– Olen voittanut Wimbledonin muutaman kerran, mutta tämä tuntuu silti erityiseltä. Nautin ensimmäisellä kierroksella ja keskuskentällä pelaamisesta, Federer sanoi.

TS-STT