F1

Hembery perustelee Pirellin kovaa linjaa

Pirelli Motorsprtin johtaja Paul Hembery (vas.) ja Red Bullin tiimin johtaja Christian Horner osallistuivat  FIA:n kuulemiseen torstaina Pariisissa. AFP/Michel Euler
Pirelli Motorsprtin johtaja Paul Hembery (vas.) ja Red Bullin tiimin johtaja Christian Horner osallistuivat FIA:n kuulemiseen torstaina Pariisissa. AFP/Michel Euler

Vuosi sitten Pirelli toi Britannian Grand Prix -kisaan kovan ja pehmeän kumiseosvalikoiman. Tällä kaudella linja vaihtui ja nyt ajetaan italialaismerkin kahdella kovimmilla renkaalla.

– Ero viime Kanadan kisan ja Silverstonen välillä ei voisi olla suurempi. Siirrymme rajujen jarrutusten stop-and-go -luonteesta aggressiivisilla reunakivityksillä yhdelle nopeimmista ja vetävimmistä radoista.

– Valitsimme tänne kaksi kovinta kumiseostamme tullaksemme toimeen korkeiden energiakuormitusten ja korkean keskinopeuden kanssa, mitä Silverstone tarjoaa. selvittää Pirelli Motorsportin johtaja Paul Hembery.

– Ratapinta on hyvin tasainen, mutta renkaiden kuluminen ja kuoriutuminen voivat muodostua suhteellisen rankoiksi, kun niin paljon g-voimia – korkeimmillaan viisi g:tä – kohdistuu renkaiden lävitse.

– Suurin muuttuja on sää, sillä Silverstonessa voidaan kohdata millaista keliä tahansa. Mitä lämpimämpää on, sitä kuluttavampaa se on renkaille, Hembery muistuttaa.

– Silverstonen rengastaktiikat ovat hyvin ratkaisevat. Taktikointi alkaa jo aika-ajossa, kuten Kanadassa näimme, missä Valtteri Bottaksen esitys lauantaina todisti, miten suuren eron tekee olla oikeilla renkailla juuri oikeaan aikaan, Hembery korostaa.

Turun Sanomat, Milano