Moottoriurheilu

Ohittaminen Laineen ongelmana Moskovan avauskisassa

Matias Laine sijoittui 14. sijalle Formula Renault 3.5 -luokan World Series -sarjan Moskovan osakilpailussa lauantaina.

Tasaisessa kisassa joensuulainen ei onnistunut ohittamaan, sillä suoranopeus jäi muista kärkipään kuljettajista ja tallikaveri Will Stevensistä.

– Talli epäilee, että avattava takasiiveke ei toimi autossani siten kuin pitäisi. Sunnuntain kisaan DRS vaihdetaan ja toivottavasti vaihto pudottaisi kierrosajoista tarvittavia kymmenyksiä. Pari kymppää auttaisi jo paljon. Tänään ei ollut asiaa ohitteluun, vaikka muuten kisa meni suunnitelmien mukaan, Laine sanoi.

13. lähtöruudusta startannut Laine sai kisaan hyvän lähdön ja oli mukana taistelussa pääsystä pisteille kymmenen parhaan joukkoon.

Laineen takaa startannut sarjaa johtava Kevin Magnussen pääsi Laineesta ohi, mutta tanskalainenkin jäi tasaisessa joukossa pisteiden ulkopuolelle.

– Roikuin välillä aivan Magnussenin tallikaverin Norman Naton kannassa, mutta kun ero oli alle sekunnin, hävisi pito etupäästä. Ilma sekoittui sen verran, että siinä ei pito enää riittänyt, Laine kertoi.

Sunnuntain kisassa Laine tavoittelee jälleen paikkaa kymmenen parhaan joukkoon. Pisteille pääsy edellyttää onnistunutta aika-ajoa.

– Tällä radalla lähtöpaikka ratkaisee paljon, joten aamun aika-ajoon on saatava puristettua pari kymmenystä pois kierrosajasta. Siihen satsaan paljon yhdessä tallin inssien kanssa. Erot ovat pieniä, joten pienikin parannus tuo apua, Laine totesi.

Wolrld Series -sarjan Moskovan toisen osakilpailun aika-ajo on ohjelmassa sunnuntaina aamulla ja kilpailu iltapäivällä. Eurosport2 esittää kilpailun kello 12.45 alkaen.

Turun Sanomat, Moskova