Urheilu

Mäkelän MM-rastit vaakalaudalla

Angelniemen Ankkuria seuratasolla edustavan Tuomo Mäkelän MM-rastit ovat vaakalaudalla pyöräonnettomuuden takia. TS/Jane Iltanen
Angelniemen Ankkuria seuratasolla edustavan Tuomo Mäkelän MM-rastit ovat vaakalaudalla pyöräonnettomuuden takia. TS/Jane Iltanen

Turkulainen suunnistaja Tuomo Mäkelä on loukkaantunut vakavasti kaaduttuaan pyörällä torstaina Turun maailmancup-kisan aattona. Mäkelä vahvisti asian Turun Sanomille lauantaina alkuillasta, muttei halunnut kommentoida enempää.

Myöhemmin Suomen suunnistusliitto julkaisi tiedotteen, jossa kerrottiin Mäkelän lentäneen ohjaustangon yli leuka edellä asfalttiin. Mäkelän leuka murtui niin pahasti, että se leikattiin perjantaina Tyksissä. Mäkelän toipumisaikaa harjoittelu- ja kilpailukuntoon ei pystytä vielä ennustamaan.

– Vähitellen selviää, miten tästä kuntoudun, joten vielä on aikaista tehdä mitään johtopäätöksiä, Mäkelä totesi liiton tiedotteessa.

Sotkamon MM-sprinttiin tähtäävän Mäkelän ei alun perinkään pitänyt osallistua perjantaina ja lauantaina maailmancupin kilpailuihin Turussa ja Kaarinassa. Perjantain sprinttikisa oli Suomen joukkueelle viimeinen sprintin näyttökisa, mutta Mäkelällä olisi ollut kisassa liian suuri kotikenttäetu, sillä hän on tehnyt alueesta aikoinaan oman kartan.

Mäkelä olisi silti vahvoilla juhannuksena valittavaan Suomen MM-joukkueeseen, sillä hän voitti SM-sprintin. Viime kesänä Sveitsin MM-rasteilla Mäkelä sijoittui parhaana suomalaisena kuudenneksi.

Sotkamon MM-sprintti suunnistetaan 7. heinäkuuta.

TS