F1

Monacosta Rosbergien valtakuntaa

Isä ja poika, Keke (oik.) ja Nico Rosberg ovat nyt molemmat ottaneet voiton Monacon Gran Prix’ssa. Saavutusten välissä on 30 vuotta aikaa. Kuva, Jean-Francois Galeron
Isä ja poika, Keke (oik.) ja Nico Rosberg ovat nyt molemmat ottaneet voiton Monacon Gran Prix’ssa. Saavutusten välissä on 30 vuotta aikaa. Kuva, Jean-Francois Galeron

Keke ja Nico Rosberg ovat nyt kummatkin Monacon Grand Prix -voittajia. Ja samalla ensimmäiset tähän saavutukseen pystyneet isä ja poika F1-historiassa.

Keke johti Williamsilla 30 vuotta sitten toisen kierroksen alusta asti. Nico pisti Mercedeksellä vielä paremmaksi ja ajoi koko matkan kärjessä lähdöstä ruutulipulle asti.

Mercedekselle voitto oli ensimmäinen Monacossa. Rosbergille voitto oli uran toinen, kun tili avautui viime vuonna Kiinassa. Kuudesta kisasta tällä kaudella on voitto mennyt nyt neljälle eri tallille ja neljälle eri kuljettajalle.

Keke osallistui aikanaan voittogaalaan ruhtinas Rainierin kunniavieraana. Nicoa passattiin ja palveltiin iltajuhlissa nyt Albert II:n pöytäseurueessa.

Lähtöruudukossa Nico vaihtoi vielä ajatuksia isänsä kanssa ja kisan jälkeen äiti Sina onnitteli poikaansa hellällä halauksella.

Nico Rosberg korosti voiton erityisyyttä, kun täysosuma Monacossa vaatii niin paljon ja se arvostetaan yksittäisistä kisoista kaikkein korkeimmalle.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Sivuseikka oli sitten sukujuhlan varmistaminen.

– Tuntuu tietysti upealta, kun olemme nyt molemmat voittaneet täällä, mutta rehellisesti sanottuna en kisan lopussa ajatellut mitään muuta kuin maalilinjan ylittämistä. Tästä voitosta olen äärettömän onnellinen. Meillä on vaikeat ajat takana ja kahdessa viime kisassa putosimme paalupaikalta monta sijaa alemmas, voittaja selvitti.

Onko isän maineesta aiheutunut pojalle paineita?

– Olen aina tuntenut olevani hyvin onnekas, kun minulla on ollut isäni. Mitä hän onkaan saavuttanut ja tehnyt. Hän tukemassa ja minä kokemassa ylimääräisiä paineita? Minulle se on ennemminkin normaalia. Maailmanmestari-isästä en koskaan ole ottanut ylimääräisiä paineita omalle uralleni, Nico linjaili.

Nico Rosberg on asunut Monacossa koko ikänsä ja kilparata kuului osana hänen koulumatkaansa.

– Uskomatonta voittaa tämä kisa. Joskus se saattoi olla lapsuuteni unelma. Olin aika pieni, kun katsoin kisoja ja ensimmäiset muistoni ovat Ayrton Sennan voitot keltainen kypärä päässään punavalkoisella autolla. Nyt täyttyi yksi pienen pojan unelmista.

Vettel voitti
kakkosenakin

– Heti kisan alussa näki, ettei ryhmä levinnyt. Mercedes kontrolloi vauhtia kärjessä ja teki töitä selvitäkseen yhdellä pysähdyksellä. Sitten vielä kisan pysäyttäminen auttoi meitä kaikkea saamaan uudet renkaat. Oli selvää jo muutaman kierroksen jälkeen, mihin Mercedes pyrki. Se teki parasta työtä, vaikka Lewis Hamilton menettikin kakkossijansa turva-autotilanteessa. Hän ei varmaan ollut siitä mielissään, Vettel summaili kokemuksensa taktiseksi jääneestä kamppailustaan.

Turun Sanomat, Monte Carlo

HEIKKI KULTA

Faktat

1983 Keke Rosberg Williams

1998 Mika Häkkinen McLaren

2005 Kimi Räikkönen McLaren

2013 Nico Rosberg Mercedes

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy