F1

Oikarinen mukaan Maikkarin F1-miehistöön

MTV3 Totalin tulevat F1-lähetykset saavat tuekseen vankkaa teknistä tietämystä, kun vuodesta 1997 lähtien useassa F1-tallissa insinöörinä toiminut Ossi Oikarinen tulee konsultoimaan tv-tiimiä vaikeaselkoisesta F1-tekniikasta.

Nykyisen Team Rosberg DTM-tallin teknisen johtajan Oikarisen oppeja käytetään lähetyksissä hyväksi avartamaan varikolla tapahtuvaa toimintaa, ja mies itse nähdään ruudussa Saksan Grand Prix’n yhteydessä 5.–7. heinäkuuta.

Koulutukseltaan sähköautomaatioinsinööri oleva Oikarinen odottaa tulevaa rooliaan MTV3 Totalin tv-tuotannossa innolla:

– Olen tosi innostunut liittymisestä Maikkarin F1-tiimiin. Kiersin F1-kisoissa 14 vuotta, ja usein oli Maikkarin toimittajien kanssa puhetta siitä, että olisi hienoa selventää katsojille teknisiä asioita. Silloin käteni olivat kuitenkin sidotut, koska olin aina sopimussuhteessa eri F1-tallien kanssa. Nyt se on mahdollista, kun työpaikkani on DTM:ssä. Tämä on tosi hyvä juttu, sillä pääsen tekemään töitä hyvien kundien kanssa, Oikarinen kertoo.

MTV3 Totalin F1-asiantuntija Mika Salo myöntää omat rajoituksensa F1-tekniikan suhteen:

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Olen tehnyt töitä Ossin kanssa Arrowsilla ja Toyotalla. Ossi on todella hyvä kisainssi, joka osaa myös kuunnella kuljettajaa. On hienoa, että Ossi on mukana Maikkarin tiimissä ja auttaa meitä tekniikkaan liittyvissä asioissa. Minäkin olen vain autokuski, enkä tiedä teknisestä puolesta niin paljon, Salo kommentoi.

MTV3 Totalin F1-selostaja Oskari Saaren odotukset Oikarisen tuomaan panokseen ovat suuret:

– Ossin liittyminen tiimiin on loistava juttu. Hän täydentää tiimiä täydellisesti, sillä F1:sten tekniikka on niin vaikeaselkoista, että vain todelliset asiantuntijat ymmärtävät sen kunnolla. Ossi todellakin ymmärtää siitä kaiken olennaisen. Hän on F1-varikoilla edelleen hyvin arvostettu ja pidetty kaveri.

– Ossin osaamiselle olisi edelleen F1-maailmassa kysyntää, mikäli hän vain haluaisi täällä toimia. Kaiken kaikkiaan Ossin mukaan tulo on suomalaisille F1-faneille todella hieno homma!, Saari kertoo.

Turun Sanomat, Helsinki

Luitko jo nämä?