Jalkapallo

Pelikiellot pakottivat Interin muutoksiin – katso tästä kokoonpanot illan KuPS-kamppailuun

JANE ILTANEN
Joona Järvistön peliaika on tällä kaudella jäänyt muutamaan minuuttiin, mutta Timo Furuholmin pelikielto avasi paikan avauskokoonpanoon illan KuPS-taistoon.
Joona Järvistön peliaika on tällä kaudella jäänyt muutamaan minuuttiin, mutta Timo Furuholmin pelikielto avasi paikan avauskokoonpanoon illan KuPS-taistoon.

Kolme edellistä liigaotteluaan voittanut Inter joutuu tekemään pakon edessä muutoksia miehistöönsä perjantai-illan KuPS-kamppailua varten. Kärkimies Timo Furuholm ja oikealla laidalla wingbackin roolia hoitanut Niko Markkula ottivat IFK Mariehamnia vastaan kauden neljännet keltaiset korttinsa ja kärsivät siis tänään pelikieltojaan.

Kokoonpanojen perusteella Inter-käskijä Jose Riveiro ei ole muuttanut poissaolojen takia perusmiehitystään, vaan joukkue jatkaa hyvin toimineella 3–4–3-muodostelmalla.

Maalilla jatkaa kolmannessa ottelussaan peräkkäin Aati Marttinen, joka näyttää ottaneen ykkösvahdin paikan Henrik Moisanderilta.

Kolmen topparin tonteilla nähdään vähemmän yllättäen hollantilainen Daan Klinkenberg vasemmalla, Juuso Hämäläinen keskellä ja Miro Tenho oikealla. Vasempana wingbackina jatkaa Daniel Kamy, sillä ruman taklauksen vuoksi sairaslomalle joutunut Luciano Balbi on vasta palailemassa harjoituksiin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Oikealla laidalla Markkulan roolin ottaa todennäköisesti Niilo Mäenpää. Keskikenttäpelaaja on tällä kaudella pelannut jo oikeana laitapuolustajana sekä omimmalla paikallaan keskellä.

Keskustassa tilaa ei Mäenpäälle kuitenkaan ole, sillä Mikko Kuningas ja Alvaro Muniz ovat muodostaneet hyvin toimivan pohjakaksikon.

Hyökkäyksessä nähdään liigan tämän kauden tehokkaimmat pelaajat Filip Valencic (kuusi maalia ja kolme syöttöä) sekä Mika Ojala (kolme maalia ja viisi syöttöä). Furuholmin paikan kärkikolmikossa ottaa Joona Järvistö, joka on jäänyt pieneen rooliin ja pelannut liigassa tällä kaudella vasta muutaman minuutin.

Järvistö pelaa todennäköisesti keskellä, joskin on mahdollista Valencicin palaavan keväällä jo kokeilemaansa sentterin rooliin.

Vaihtopenkille Inter saa pitkästä aikaa laitahyökkääjä Eero Tammisen. Sen sijaan Aleksi Paananen, Hanson Boakai ja Albion Ademi ovat edelleen sivussa

Vierasjoukkue KuPS on aloittanut kauden vaihtelevasti ja ailahdellut otteluiden sisälläkin, mutta samaan aikaan pystynyt nousemaan useita kertoja tappioasemasta voittoon tai vähintään tasapeliin.

Vieraiden maalilla avaa turkulaisvahti Otso Virtanen. Hänen yläpuolellaan nähdään todennäköisesti neljän miehen puolustuslinja, jonka muodostavat vasemmalta oikealle Luis Murillo, kroatialainen lainapelaaja Vinko Soldo, Tabi Manga ja Kaarinassa jalkapallo-oppinsa saanut Kalle Taimi.

Keskikentän pohjalla avaavat Ruben Ayarna ja Petteri Pennanen. Ylimpien pelaajien roolitus voi mennä kahdella tavalla, joista epätodennäköisemmässä Ilmari Niskasen ja Tommi Jyryn miehittäessä laidat Saku Savolaisen avatessa kärjessä maajoukkuekärki Rasmus Karjalaisen rinnalla.

Todennäköisempää on, että Jyry valtaa kymppipaikan Niskasen ja Savolaisen hoitaessa laidat, jolloin Karjalainen olisi yksinäinen kärkimies.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

KuPS:lla on runsaasti poissaoloja, sillä sivussa ovat muun muassa topparit Juho Pirttijoki ja ex-Inter Babacar Diallo, keskikentän keskustan Ville Saxman ja Issa Thiaw sekä brassikärki Rangel.

Inter ja KuPS ovat joukkueet, joiden peleissä on tehty eniten maaleja tämän kauden liigaotteluissa. Peli on tärkeä myös kärkikamppailun kannalta, sillä ottelun voittaja nousee sarjakärkeen ohi pari peliä vähemmän pelanneen Ilveksen.

Kamppailu käynnistyy Kupittaan jalkapallostadionilla klo 18.30.

Lue myös: Interille täysi pistepotti saarelta –  Maarianhaminan nurmen huono kunto varjosti iltaa