Marius van Andringa liittyy Uran riveihin – Kristian Palotie jatkaa kaarinalaisten luotsina

Mika Reinholm
Marius van Andringa (10) pelasi vielä talvella Korihaiden paidassa Uraa vastaan. (arkistokuva)
Marius van Andringa (10) pelasi vielä talvella Korihaiden paidassa Uraa vastaan. (arkistokuva)

Joonas Jussila

Vasta huhtikuisten liigakarsintojen jälkeen paikkansa ensi kauden Korisliigassa varmistanut Ura Basket julkisti perjantaina kaksi uutta pelaajasopimusta. Takamiesosastolle kaarinalaiset rekrytoivat kovan vahvistuksen, kun viiden kauden Korisliiga-kokemuksen omaava suomalais-ranskalainen Marius van Andringa liittyy joukkueeseen.

Tarkkakätinen van Andringa pelasi päättyneellä kaudella Korihaissa täydet 40 ottelua 28 minuutin keskiarvolla, upottaen kolmoset 35 prosentin tarkkuudella. Pistekeskiarvo hänellä oli 13,7 ottelua kohden. Takamiehen meriittilistalle kuuluu Katajan paidassa voitettu Suomen mestaruus kaudella 2015, jolloin hänet valittiin myös Korisliigan vuoden tulokkaaksi.

– Sopimusneuvottelut hoidettiin seuran puolesta todella hyvin, ja se vakuutti minut. On ilo tulla Uraan, van Andringa hehkuttaa seuran tiedotteessa.

Jo päättyneellä kaudella ensiesiintymisensä Ura-paidassa tehnyt Miikka Luosmaa jatkaa puolestaan joukkueessa 1+1-vuotisella sopimuksella. Vaikka pelit jäivät ikävän sormivamman takia vain kolmeen, ennätti 204-senttinen sentteri osoittaa lyhyessä ajassa vahvuutensa.

– Uskon tähän seuraan ja joukkueeseen. Haluan auttaa Ura Basketia ottamaan seuraavan askeleen ja haluan ottaa sen myös itse pelaajana, Salon Vilppaasta alkukeväällä siirtynyt Luosmaa sanoo.

Ura jatkaa odotetusti Kristian Palotien valmennuksessa. Palotielle valmentajauran toinen kausi Korisliigassa tarkoittaa debyyttikauden oppien hyödyntämistä kaarinalaisjoukkueessa.

– Meillä taisi olla historiallisen huono onni, sillä loukkaantumisia oli viime kaudella järkyttävän iso määrä. Vaikka minimitavoitteemme oli sarjapaikan säilyttäminen, ja se saavutettiin, oli kausi kuitenkin monella tapaa pettymys, Palotie toteaa.

– Nyt pitää osata katsoa eteenpäin ja jatkaa jo parin vuoden aikana tehtyä hyvää työtä, ja samalla oppia menneistä, hän jatkaa.

Myös Palotie iloitsee tuoreista pelaajauutista.

– On mukava saada joukkueeseen mukaan pelaajia, joilla on juuri oikeanlaista kokemusta ja tietoa, jota tulemme tarvitsemaan kasvutarinamme seuraavassa luvussa, päävalmentaja kommentoi.

Uralla on voimassa olevat sopimukset lisäksi vasta Ville Hännisen ja Joona Airenteen kanssa.