Urheilu

Laakso ja Mäki sopimuksiin Loimun kanssa – raisiolaisjoukkueella koossa nyt kuusi pelaajaa

Eetu Mäki (vas.) ja Joel Laakso ovat Loimun miesten liigajoukkueen uusia tulokkaita.
Eetu Mäki (vas.) ja Joel Laakso ovat Loimun miesten liigajoukkueen uusia tulokkaita.

Uuteen lentopallon liigakauteen valmistautuvalla Raision Loimulla on nyt koossa kuusi pelaajasopimusta. Seura kertoo tiedotteessaan tehneensä sopimukset passari Joel Laakson ja keskitorjuja Eetu Mäen kanssa. 24-vuotiaan Laakson sopimus on mallia 1+1 ja 17-vuotiaan Mäen 2+1 vuotta.

Loimun muut sopimuspelaajat ovat passari Tomi Saarinen, yleispelaajat Väinö Rahko ja Eetu Kulmala sekä libero Aatu Kulmala.

Tuoreista loimulaisista Laakso on Karkkilan Poikien kasvatti ja edustanut aiemmin pääsarjatasolla Korson Vetoa ja Rantaperkiön Iskua. Hän on pelannut aiemmin seitsemän kautta Mestaruusliigaa ja viime kauden ykkösessä Iskun riveissä.

– On kiva palata takaisin liigakentille. Ykkösessä oli viime kaudella yllättävänkin kova taso, mutta kovimpia pelejä jäin kaipaamaan. Uskon että täällä on hienot mahdollisuudet kehittyä, arvioi Tampereelta muuttoa Turun seudulle valmisteleva Joel Laakso

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Laakso täydentää Loimun passarikaksikon, jonka toinen kapellimestari on Mestaruusliigan viime kauden läpimurtopelaajaksi ehdolla ollut Loimun oma kasvatti Tomi Saarinen.

–  Yksi kriteeri joukkueen kasaamisessa on ollut se että kerätään hyviä persoonia ja tietysti hyviä lentopalloilijoita. Joel täyttää nämä molemmat kriteerit. Hän on hyvä passari, jolla on kehityskäyrä edelleen ylöspäin. Me tehdään työtä sen eteen, että kehityskäyrä jatkuu ylöspäin, Loimun päävalmentaja Kasper Vuorinen kommentoi seuran tiedotteessa.

Nuorten maajoukkueen keskitorjuja Eetu Mäki on salolaisen Rikala Volleyn/Salon Viestin kasvatti. Lisäksi hän on edustanut junioritasolla Loimua ja Kauhavan Wisaa. Mäki on opiskellut ja harjoitellut Kuortaneella nuorten maajoukkueen mukana viimeiset kaksi vuotta. Nyt hän siirtyy jatkamaan lukio-opintojaan Kerttulin urheilulukioon Turkuun.

Mäki on kahminut nuorten sarjoissa SM-mitaleita ja finaaliturnausten all stas -valintoja useamman kerran. Tuoreimmat saavutukset ovat tältä keväältä A-poikien SM-pronssi ja valinta all stars keskitorjujaksi.

– Tavoitteenani on joskus elättää itseni pelkällä lentopallolla ja ehkä päästä joskus ulkomaille pelaamaan, mutta nyt aluksi parin vuoden sisällä aloituskuusikkoon pääseminen Mestaruusliigassa on suurin tavoitteeni, Mäki kertoo.

– Siirtyminen 1-sarjasta Mestaruusliigaan jännittää, mutta Loimussa on jo paljon tuttuja, joiden kanssa tulen varmasti toimeen. Raision Loimu oli selkeä ykkösvaihtoehto, ja on hienoa päästä sinne pelaamaan, kommentoi syksyllä pääsarjatasolla debyyttinsä tekevä Mäki.

Päävalmentaja Vuorinen oli innoissaan nuoren kotimaisen keskaritalentin saamisesta valmennettavakseen.

– Eetu oli jo viime kesänä mukana meidän kesätreeniringissä, joten tunnemme hänet hyvin. Toivon että me saadaan nauttia hänestä Loimu-paidassa liigakentillä monien vuosien ajan, Vuorinen sanoo.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy