Urheilu

Paraisten Eetu Heinolle paikka MM-kisoihin

Jane Iltanen
Eetu Heino edustaa Suomea elokuussa sulkapallon MM-kisoissa Sveitsissä.
Eetu Heino edustaa Suomea elokuussa sulkapallon MM-kisoissa Sveitsissä.

Eetu Heino ja Kalle Koljonen ovat saaneet paikat sulkapallon MM-kisoihin. Kansainvälinen sulkapalloliitto julkisti tällä viikolla MM-kisoihin kvalifioituneet pelaajat. MM-kisat pelataan Sveitsin Baselissa elokuussa.

Tokion olympiakisoihin tähtäävään Team Tokyoon kuuluvat Heino ja Koljonen harjoittelevat Helsingissä sulkapallon valmennuskeskuksessa päävalmentajanaan Anu Nieminen.

– MM-kisat ovat kovat kisat meille. Tietenkin se, että tuleeko siellä voittoja, on paljon siitä kiinni, että kuka on vastassa. Viime MM-kisoissa oli kovat vastustajat molemmilla heti ensimmäisellä kierroksella, joten olisi kiva jos saisi vähän helpomman aloituksen tällä kertaa. On kuitenkin aina kiinnostavaa nähdä, että missä mennään verrattuna maailman huippuihin varsinkin näin karsintakauden alussa, Nieminen kommentoi.

MM-kisojen arvonta julkaistaan elokuun alussa muutama viikko ennen kisojen alkua.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Paraisten Badmintonia edustava Heino voitti vuonna 2014 Helsingissä järjestetyn Finnish International Championships -turnauksen miesten kaksinpelissä. Huhtikuussa 2015 järjestetyssä Finnish Openissa Heino pelasi itsensä hopealle. Viime vuoden Finnish Openissa hän ylsi parhaana suomalaisena välieriin. Heinon palkintokaapissa komeilee myös miesjoukkueiden EM-pronssimitali helmikuulta 2014. Hän on hallitseva miesten kaksinpelin Suomen mestari. Heinon seura Ranskan sarjassa on BC Chambly Oise.

Tapion Sulan Kalle Koljonen voitti ensimmäisen kansainvälisen kisansa Unkarissa vuonna 2015. Sen jälkeen hän on saavuttanut viisi finaalipaikkaa kansainvälisissä kisoissa, joista Norjan kansainvälisestä sulkapalloturnauksesta tuli kultaa. Koljonen on voittanut miesten kaksinpelin Suomen mestaruuden vuosina 2016 ja 2018. Palkintokaapista löytyy myös miesjoukkueiden EM-pronssimitali helmikuulta 2014. Koljosen seura Tanskan sarjassa on Greve.