Urheilu

Korhosen putteri ratkaisi Kiinan kisan voiton uusintareiällä

LUIS FORRA
Mikko Korhonen tienasi muhkeat palkintorahat Shenzenin kisan voitolla.
Mikko Korhonen tienasi muhkeat palkintorahat Shenzenin kisan voitolla.

Mikko Korhonen voitti sunnuntaina Kiinan Shenzhenissä pelatun golfin Euroopan kiertueen kilpailun. Korhonen teki kilpailussa yhteistuloksen –20.

Kilpailun voitto ratkesi uusinnassa Ranskan Benjamin Hebertiä vastaan. Uusinnan Korhonen ratkaisi heti ensimmäisellä yrittämällä tekemällä birdien, kun Hebert jäi pariin. Voiton varmisti noin 3,5-metrinen alamäkeen lyöty putti, joka putosi keskelle reikää.

– Putteri ratkaisi tänään ja oikeastaan koko tällä viikolla. Tiesin, etteivät Jorge Campillo ja Benjamin Hebert tule antautumaan, vaan että minun on pystyttävä tekemään birdiejä. Voittaminen ei ole helppoa. Kaikki upottivat isoja putteja sunnuntaina, joten yritin vain keskittyä omaan tekemiseeni mahdollisimman hyvin, Korhonen sanoi voittajan haastattelussa.

Kilpailu oli Korhoselle uran 168:s Euroopan kiertueella. Voitto oli uran toinen. Kaikkiaan suomalaispelaajat ovat pystyneet voittamaan Euroopan kiertueella kahdeksan kilpailua.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kilpailun kokonaispalkintopotti oli 20 miljoonaa Kiinan Yuania eli noin 2,66 miljoonaa euroa. Korhonen kuittaa voitostaan noin 433 000 euroa. Hän tulee nousemaan Euroopan kiertueen Race to Dubai -pistelistalla sijalle 17.

Voiton myötä Korhonen varmisti myös pelioikeuden Euroopan kiertueelle kahdeksi seuraavaksi kaudeksi. Maanantaina julkistettavalla maailmanlistalla Korhonen tulee nousemaan sijan 80 tietämille. Se riittää myös varmistamaan paikan Yhdysvalloissa 16.–19. toukokuuta

pelattavaan kauden toiseen major-kilpailuun, PGA Championshipiin, jossa Korhonen pelasi vuosi sitten ensimmäistä kertaa urallaan.

Kolmanneksi Shenzenin kilpailussa sijoittui Espanjan Jorge Campillo. Tapio Pulkkanen oli 14:s ja Kalle Samooja 55:s.