Moottoriurheilu

Laura Suvanto Turvassa Tiellä -keulakuvaksi

Laura Suvanto kutsuttiin viime viikolla valtakunnallisen Turvassa Tiellä -tieliikenneturvallisuuskampanjan keulakuvaksi.

Viime viikonvaihteessa Laura Suvanto ja kartanlukija Reeta Hämäläinen osallistuivat Mikkelin SM-ralliin, joka oli Lauralle ensimmäinen nuotitettava kilpailu.

– En osannut ennakoida, kuinka vauhtimme tasaisessa V1600-luokassa riittäisi kokeneen kaartin joukossa. Illan pimeydessä ajo sujui hyvin ja hävisin vain kaksi sekuntia kärjelle.

– Valitettavasti kisa loppui moottorivikaan EK2 jälkeen, jolloin sijoitus oli vielä luokan kolmas. Ekan nuottikisan kokemukset jäivät siis vähäiselle, mutta nuotista jatketaan ensi viikolla Joensuun SM-rallissa.

Sitä ennen Laura kilpailee lähempänä kotimaisemia, ensi viikonvaihteessa 3. maaliskuuta Raision moottoriradalla ajettavassa rallispecial-kisassa. Siellä Lauran rallikyytiin istahtaa Timo Kutila.

Laura toivoo kaikkien yhteistyökumppaneiden saapuvan sunnuntaina paikalle Raisioon runsain joukoin.

Mikkelin SM-rallin yhteydessä järjestetty kampanjan avaustapahtuma sai vieraakseen toisen Turvassa Tiellä -keulahahmon, MM-rallikuljettaja Esapekka Lapin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Uusi rooli Turvassa Tiellä -lähettiläänä ilahduttaa Lauraa, joka kerää kilpateiden ohella eliittioppia myös autourheilun kansallisen lajiliiton, AKK-Motorsportin, Driver Academyn valmennusryhmässä Jämsän Ammattiopiston rallilinjalla.

Erityisesti kampanjan keväällä Suomen yläkouluihin tuomat mopoajokoulutukset keräävät Lauralta kiitosta:

– Nuoresta iästäni huolimatta olen kerryttänyt liikenteessä jo tuhansia kilometrejä. Niin mopoillen, kevytmoottoripyörällä kuin autollakin ajaen. Tiedän, miten kortin saadessa vauhdin hurma on hurjimmillaan, mutta taidot eivät vielä välttämättä ole vahvoja. Minulla on aina ollut mahdollisuus päästä radoille turvallisiin olosuhteisiin purkamaan vauhdin intoa - kun taas kaikilla sitä mahdollisuutta ei ole.

– Siksi on mahtavaa, että Turvassa Tiellä -kampanja tarjoaa tilaisuuden päästä oppimaan asioita konkreettisesti, ennen kuin joutuu itse liikenteen sekaan. Ja mikä vielä mahtavampaa, saan olla mukana kertomassa omista kokemuksistani ja auttamassa tärkeän asian puolesta!

Vuoden alussa 2013 käynnistynyt Turvassa Tiellä -kampanja tuo liikennetietoutta ja mopoajokoulutusta Suomen yläkouluihin. Kampanjan järjestää autourheilun kansallinen lajiliitto AKK-Motorsport ry yhdessä Liikenneturvan, Michelinin ja FilmWorksin kanssa. Kampanjan keulakuvina nähdään nuoret autourheilutähdet, F1-kuljettaja Valtteri Bottas, MM-rallikuljettaja Esapekka Lappi, rallilupaus Laura Suvanto sekä rallicross-kuljettaja Toomas Heikkinen. Lisätietoja kotisivuilta www.turvassatiella.fi ja Facebook-sivuilta Turvassa Tiellä.

Turun Sanomat, Helsinki