Urheilu

Saarinen odottaa kutsua MM-ladulle

Aino-Kaisa Saarinen pääsee tositoimiin MM-kisoissa lauantaina. Lehtikuva/Timo Jaakonaho
Aino-Kaisa Saarinen pääsee tositoimiin MM-kisoissa lauantaina. Lehtikuva/Timo Jaakonaho

Lauantaina hiihdettävä 30 kilometrin yhteislähtö on Aino-Kaisa Saarisen ainoa mahdollisuus päästä kisaladulle Val di Fiemmen MM-hiihdoissa.

Saarinen oli keskiviikkoaamuna apean oloisena lähdössä hiihtämään, vaikka vakuutti pysyneensä virkeänä vuoroaan odottaessaan.

Saarinen, 34, piti onnistuneena, että vietti vajaan viikon Seiser Almissa vuoristoleirillä kesken MM-kisojen. Hän palasi MM-paikkakunnalle maanantaina.

– Siellä oli rento fiilis, sanoi Saarinen, joka sai aviomiehensä Tom Gustafssonin leirille seurakseen.

Kokenut hiihtäjä uskoo olevansa kauden parhaassa kunnossaan päätösmatkaa varten, jos pääsee vain ladulle. Perinteisen hiihtotavan tekniikka tuntuu toimivan, ja tiistainen napakka harjoitus osoitti suorituskyvyn olevan kunnossa.

Urallaan 11 arvokisamitalia voittaneen Saarisen edellinen kansainvälinen perinteisen kisa on La Clusaz’sta yli kuukauden takaa. Silloin hollolalainen oli kahdeksas yli 50 sekuntia voittaja Marit Björgenille hävinneenä.

– Silloin tekniikka ei vielä oikein toiminut.

Saarisen jääminen Val di Fiemmessä sivuraiteelle sinetöityi puolitoista viikkoa sitten Davosin maailmancupissa, jossa hän kaatui sprintin aika-ajossa ja karsiutui. Kerttu Niskanen vei sprintin neljännen paikan, eikä Saariselle auennut kisoja MM-laduilla.

TS–STT