Matintalo, Vuorinen ja Parttimaa maajoukkueessa

All Over Press/Timo Korhonen
Rovaniemellä yhdessä asuvat Johanna Matintalo ja Lauri Vuorinen jatkavat molemmat Suomen hiihtomaajoukkueissa.
Rovaniemellä yhdessä asuvat Johanna Matintalo ja Lauri Vuorinen jatkavat molemmat Suomen hiihtomaajoukkueissa.

Maastohiihdon maajoukkueet ensi kaudelle on nimetty. Listassa on 24 urheilijaa, joukossa Pöytyän Urheilijoiden Johanna Matintalo sekä raisiolaisen SkiTeam 105:n Aleksi Parttimaa ja Lauri Vuorinen.

Krista Pärmäkoski ei ole mukana maajoukkueryhmässä harjoituskaudella, vaan hän järjestää harjoittelunsa itsenäisesti. Kymmenen vuoden ajan maajoukkueessa harjoitellut Pärmäkoski kokee kaipaavansa uusia ärsykkeitä harjoitteluunsa.

– Kristan kanssa on kypsytelty ajatusta tästä jo pitkään. Tämä ei ole hetken mielijohde. Nyt arvokisojen välivuonna on mahdollista kokeilla uutta toimintatapaa ja uskalsimme tehdä päätöksen, jossa sparrasimme muun muassa Charlotte Kallaa, joka on myös harjoitellut maajoukkueryhmän ulkopuolella, päävalmentajasta maajoukkueen johtajaksi siirtynyt Matti Haavisto kertoo Hiihtoliiton tiedotteessa.

Pärmäkosken tavoitteena on palata edustustehtäviin kansainväliselle kisakaudelle marraskuussa 2019. Harjoittelujaksonsa aikana Pärmäkoski ei saa tukea maastohiihdon maajoukkueen budjetista

Maajoukkueet on nyt valittu valmennustiimin uudelleen organisoinnin ja tuoreiden valmennuksen painopisteiden mukaisesti. Viime kauden ryhmäjaot poistuvat ja A-maajoukkueen sekä haastajaryhmän urheilijat harjoittelevat pääosin yhdessä isolla joukkueella.

– Ryhmämuutoksen taustalla on saada ensinnäkin nuoria lisää maajoukkueympäristöön sekä toteuttaa tasonnosto laajemmin. Vanhan haastajaryhmän harjoitteluolosuhteita oli tarpeen parantaa ja saada heille yhteisharjoittelun kautta vertailupohjaa kansainväliseen tasoon. Ja totta kai ryhmäharjoittelun tehostaminen ja kovien tehoharjoitusten tekeminen on isolla porukalla helpompaa, Haavisto sanoo.

Vaikka ryhmien toiminta on pääosin sulautettu yhteen, saavat A-statuksen urheilijat joitakin etuja suhteessa muuhun ryhmään. Tähän kuuluvat tarpeelliseksi katsotut leiripäivät muun muassa korkealla sekä osa tukipalveluista. Joukkueessa harjoittelee 24 urheilijaa, joista 11 on naisia ja 13 miehiä. A-statuksen urheilijoita on yhteensä 11, joista kuusi naisia ja viisi miestä.

A-status on muiden muassa Matintalolla ja Vuorisella mutta ei Parttimaalla.

Fakta

Naisten ja miesten maajoukkueet 2019–2020

Naiset

Julin Andrea, IF Minken

Korva Anita (A), Kainuun Hiihtoseura

Kyllönen Anne (A), Kainuun Hiihtoseura

Lylynperä Katri, Vuokatti Ski Team Kainuu

Lämsä Emmi, Karihaaran Visa

Matintalo Johanna (A), Pöytyän Urheilijat

Mononen Laura (A), Hämeenlinnan Hiihtoseura

Niskanen Kerttu (A), Vieremän Koitto

Nissinen Vilma, Vuokatti Ski Team Kainuu

Piippo Eveliina (A), Vuokatti Ski Team Kainuu

Saapunki Susanna, Vuokatti Ski Team Kainuu

Miehet

Haarala Juuso, IF Minken

Hakola Ristomatti (A), Jämin Jänne

Hyvärinen Perttu (A), Puijon Hiihtoseura

Jylhä Martti, Vuokatti Ski Team Kainuu

Lehtonen Lari, Imatran Urheilijat

Lepistö Lauri, Kouvolan Hiihtoseura

Mäki Joni (A), Pohti Ski Team

Niskanen Iivo (A), Puijon Hiihtoseura

Ojansivu Antti, Jämin Jänne

Parttimaa Aleksi, SkiTeam 105

Suhonen Verneri, Hollolan Urheilijat -46

Vuorela Markus, Jämin Jänne

Vuorinen Lauri (A), SkiTeam 105