Urheilu

LP Viesti taisteli ylväästi alkushokin jälkeen

LP Viestin Hillaelina Hämäläinen pelastaa kentän pinnasta lentopallon naisten Suomen Cupin finaaliottelussa Vantaalla 8. tammikuuta 2012. Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
LP Viestin Hillaelina Hämäläinen pelastaa kentän pinnasta lentopallon naisten Suomen Cupin finaaliottelussa Vantaalla 8. tammikuuta 2012. Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa

Salolaisen LP Viestin välierävastustaja lentopallon Challenge cupissa osoittautui kotikentällään Krasnodarissa odotetun kovaksi.

Dinamo Krasnodar vei avausosan tiistai-iltana erin 3–0 (25–6, 25–20, 25–18). LP Viesti esiintyy nyt ensimmäisenä suomalaisena naisjoukkueena lentopallon Euroopan cupien välierissä.

Salolaisten esitys Venäjällä oli lopulta vastustajan taso huomioiden erittäin hyvä sen toivuttua alkushokista. LP Viestin torjunta oli montaa kokoluokkaa kotijoukkuetta pienempi ja siinä vieraita vietiinkin kaikista eniten. Kahteen ensimmäiseen erään kotijoukkue otti kaksitoista torjuntaa LP Viestin yhtä vastaan.

Puolustuspelistä libero Hillaelina Hämäläisen johdolla salolaiset ansaitsevat isot kehut toisesta erästä lähtien. Hyökkäyspelissä ukrainalaishakkuri Lena Kozyriatska oli peloton ja tekikin 11 pistettä, kuten myös jalkavaivoista pelin alla kärsinyt Sini Häkkinen.

LP Viestin libero Hillaelina Hämäläinen oli melkoisessa pallosateessa, jota ei voi verrata yhteenkään kotimaan otteluun hänen urallaan.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Alku ei ollut sellainen mihin tähdättiin ja pallot tulivat kenttään aika rumasti. Ehkä perhosia oli kaikilla vähän liikaa vatsassa.

Päävalmentaja Kari Raatikaisen ajatukset olivat aika kaksijakoiset.

– Kohdattiin kyllä kova joukkue, mutta sellainen olo tuli, että tästä voidaan lähteä rakentamaan kotiotteluun. Ensimmäisen erän pelkotila ja kunnioitus saatiin onneksi karsittua pois. Pelattiin jossain vaiheessa ihan hyvää lentopalloa. Kyllä lopuksi jäi hyvä maku, vaikka tappio on aina tappio. Joukkue on kova taistelemaan.

Yhdysvaltalainen Lontoon olympialaisten hopeamitalisti Destinee Hooker oli maineensa veroinen tehden 22 pistettä ilman yhtään hyökkäysvirhettä. Muuten Krasnodar oli tasainen ryhmä, josta ei erottunut sen enempää kaksinkertainen maailmanmestari Julija Merkulova kuin tshekkitähti Helena Havelkovakaan.

Toinen välierä pelataan lauantaina Salossa kello 14. Jos voitot ovat tasan, finaalipaikasta pelataan niin sanottu kultainen erä 15 pisteeseen.

TS–STT