Urheilu

Saku Koivulle kauden viides maali, Anaheim hävisi

NHL-jääkiekkoliigan hallitseva mestari Los Angeles Kings on kankean kaudenavauksen jälkeen piristynyt voittovireiseksi. Joukkue otti neljännen perättäisen voittonsa kaatamalla Anaheim Ducksin maalein 5–2.

Eteläisen Kalifornian paikallismittelö alkoi sähköisesti. Andrew Cogliano vei Ducksin johtoon jo 13 sekunnin pelin jälkeen. Dustin Penner tasoitti pian, mutta Saku Koivun ylivoimamaali nosti vieraat uudestaan keulille ennen kuin peli oli vanhentunut kuuttakaan minuuttia. Maali oli Koivulle kauden viides.

Ottelu ratkesi päätöserän alkupuolella, kun puolustaja Slava Voynov vei Kingsin 3–2-johtoon, ja puolitoista minuuttia myöhemmin osui Jake Muzzin.

Tappiosta huolimatta Anaheim jatkaa länsilohkon kakkossijalla edellään vain hirmuvireinen Chicago.

Chicago ei suostu häviämään

Kärkijoukkue Chicago jatkaa ennätyksellistä pisteputkeaan. Joukkue nousi Edmontonia vastaan kahdesti tappiolta tasoihin ja lopulta jatkoaikavoittoon maalein 3–2. Voittomaalin iski Marian Hossa.

Chicago on saanut pisteitä kauden kaikista 19 ottelustaan. Pistemenetyksiä on vain kolmesta jatkoaikatappiosta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Isoin juttu on, että me emme halua hävitä, Chicagon avausmaalin tehnyt Patrick Kane sanoi.

– Toisen erän jälkeen emme olleet tyytyväisiä maalin tappioasemaan. Tiesimme, että haluamme tulla takaisin ja muuttaa tilanteen, hän jatkoi.

Edmontonin Lennart Petrell sai syöttöpisteen alivoimamaaliin, jonka viimeisteli Jeff Petry.

Nashvillessa suomalaisvahti Pekka Rinne koki Dallasia vastaan mustan kymmenminuuttisen. Dallas teki ottelun toisen erän alussa alle kymmeneen minuuttiin neljä maalia, mutta Rinne sai jatkaa eikä joukkue muutenkaan luovuttanut.

Kahden maalin tappiotilanteessa Nashville sisuuntui kapteeni Shea Weberin saamasta iskusta. Weber sai mailasta kasvoihinsa ja runsaan verenvuodon. Jäähyä ei tuomittu, sillä hidastuskaan ei näyttänyt varmuudella, kumman joukkueen pelaajan maila aiheutti osuman.

Nashville pinnisti tappiolta tasoihin ja jatkoajalla 5–4-voittoon sveitsiläispuolustaja Roman Josin maalilla.

TS–STT