Urheilu

SM-liigan lauantai herätti myös sponsorin

HIFK:n jääkiekkojoukkueen ja pienessä määrin myös Jokerien hallin tukijoihin kuuluva kustannusyhtiö Aller pohtii rooliaan jääkiekossa. Allerin toimitusjohtaja Pauli Aalto-Setälän mukaan neuvottelut sopimusten jatkosta olivat alkamassa.

– Ei ole vielä päätetty, mutta keskusteluja on käyty. Lauantainen Ville Peltosen aivovamman aiheuttanut tapaus on vain yksi näistä, joita on ollut valtava määrä. Jääkiekosta on tullut etenkin täällä pääkaupunkiseudulla enemmän painia kuin jääkiekkoa. Sen tähden meidän on pakko harkita, onko meidän järkevää olla tukijana mukana, Aalto-Setälä sanoi.

Aalto-Setälän mukaan jääkiekko tällaisena ei ole se urheilulaji, jota he lähtivät tukemaan.

– Tämä on yksi tapa saada viesti perille, Aalto-Setälä sanoi.

Aalto-Setälä sanoi, että haluaa kuulla Allerin omaa väkeä siitä, mitä he voivat asiassa tehdä. Aalto-Setälän mukaan pitää pohtia, mikä osa Peltosen loukkaantumisessa oli vaarallisella kaukalolla.

– Pystyisimmekö lisäämään jotenkin turvallisuutta tai vaikuttamaan joukkueiden asenteisiin? Onko se meidän asiamme vai ei, Aalto-Setälä sanoi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Ville Peltosen edelliseen ”lanaukseen” liittyneet tapahtumat olivat IFK:n otteluissa usein käyvälle Aalto-Setälälle järkytys.

– Silloin ihmiset hurrasivat. Ei tästä voi syyttää pelkästään joukkueen johtajia tai jääkiekkoilijoita. On menty jotenkin vikaan, Aalto-Setälä sanoi kehityksestä.

Aalto-Setälä kokee, että heidän vaikutuskeinonsa jääkiekkoon ovat rajalliset, mutta pienetkin keinot kannattaa ehkä käyttää.

Ilta-Sanomien haastatteleman asianajajan Henry Salevan mukaan HIFK:n päävalmentaja Raimo Summasen huutelu ottelun aikana täytti kunnianloukkauksen tunnusmerkit. Entisen huippukiekkoilija Salevan mukaan asia etenee syyteharkintaan, jos Jokerien päävalmentaja Tomi Lämsä tai puheenjohtaja Harry Harkimo niin haluavat. Juhani Tamminen taas asettui Helsingin Sanomissa tukemaan Summasta.

Summanen huuteli Lämsälle suorasanaisesti sen jälkeen, kun Jokerien puolustaja Markus Nordlund taklasi kovaotteisesti HIFK:n hyökkääjää Ville Peltosta.

SM-liigan kurinpitäjän Sampo Liusjärven on määrä alkaa tutkia tapauksia tänään. Myös HIFK:n puolustajan Martti Järventien taklaus Steve Mosesia kohtaan käsittelyssä. Jokerien paras maalintekijä Moses on sivussa loppukauden.

TS-STT