Loimun Kasper Vuorinen vaihtaa pelaamisen valmentamiseen

Marttiina Sairanen
 Väinö Rahko (vas.) saa tutusta pelikaverista uuden valmentajan, kun Kasper Vuorinen lopettaa pelaajauransa ja siirtyy Loimun päävalmentajaksi.
Väinö Rahko (vas.) saa tutusta pelikaverista uuden valmentajan, kun Kasper Vuorinen lopettaa pelaajauransa ja siirtyy Loimun päävalmentajaksi.

Tähän kevääseen pelaajauransa päättänyt Kasper Vuorinen, 34, on raisiolaisen Loimun uusi valmentaja. Vuorinen pelasi päättyneellä kaudella lentopalloliigaa passarina Loimussa.

Kahtena edellisenä kautena Loimua valmentanut belgialainen Christophe Achten solmi viikko sitten kahden vuoden sopimuksen Saksan Bundesliigaan. Viime kaudella valmennuksessa Achtenin oikeana kätenä toiminut tilastovalmentaja Ari-Heikki Kulmala jatkaa Loimussa myös Vuorisen valmennustiimissä.

Vuorinen on jo pelaajauransa aikana panostanut myös valmennusuran valmisteluun, joten valtava yllätys valmentajanimitys ei ole.. Helmikuussa hänet valittiin naisten maajoukkueen valmennustiimiin päävalmentaja Tapio Kangasniemen apuvalmentajaksi. Sillin hän ei vielä ollut täysin varma siitä, jatkuuko oma ura myös pelaajana.

– Mestaruusliigasta lopetti tänä keväänä monta pitkäaikaista pelaajaa, joten kausi oli jollain tavalla yhden aikakauden päätös. Omalta kohdalta jonkinlainen siirtymä oli jo käynnissä naisten maajoukkueen apuvalmentajapestin myötä, Vuorinen kertoi Loimun tiedotteessa.

– Olen valmistautunut valmentamiseen pelaamisen ohella jo ainakin vuosikymmenen ja käynyt hakemassa oppia monesta paikasta. Huomasin kauden jälkeen lomalla, että välillä tiedostamatta löysin itseni ajattelemasta valmennusasioita enemmän kuin pelaamisasioita. Se oli yksi merkki siitä, että ehkä alitajuisesti haluaisin jo valmentaa. Lisäksi monina viimeisinä pelaamiskausina laitoin merkille asioita, joita kenties voisi tehdä paremmin, kommentoi Vuorinen.

Pitkän pelaajauransa aikana loimaalaislähtöinen passari kiersi liigaa Hurrikaanin, Muuramen Lentopallon ja Kokkolan Tiikereiden kautta Loimuun. Ulkomaan ammattilaiskentiltä kokemusta karttui Iranista, Saksasta, Tshekistä ja Itävallasta. Ulkomaan pelivuosien aikana Turusta tuli Vuorisen kesien kotipaikka.

– On kunnia ja iso asia, että saan aloittaa seuravalmennusuran täällä. Olen kiitollinen Loimulle tästä mahdollisuudesta, että se alkaa heti päävalmentajana. Haluan johtaa ja ottaa vastuuta. Tämä ei hirvitä, vaan pikemminkin en malta odottaa, että se alkaa, Vuorinen kuvailee.

– Liigajoukkueen rakentaminen on jo täydessä vauhdissa. Meillä tulee olemaan ensi kaudellakin joukkueessa monia omia kasvatteja, mutta voi olla, ettemme tälle kaudelle aivan niin suomalaista joukkuetta saa kun haluaisimme, Vuorinen arvioi.

Loimulla on tällä hetkellä sopimus kahden viime kaudelta jatkavan pelaajan kassa, kun passari Tomi Saarisen kaksivuotinen sopimus jatkuu ja yleispelaaja Väinö Rahko solmi kevättalvella uuden kahden vuoden sopimuksen Loimu kanssa. Sekä Saarinen että Rahko ovat Loimun oman juniorikoulun kasvatteja.

Uusina pelaajina liigajoukkueen pelaajarinkiin liittyvät 18-vuotiaat kaksoset Aatu ja Eetu Kulmala. Hekin ovat Loimun juniorikoulun kasvatteja, mutta pelasivat viime kaudella Loimun junnujen lisäksi kehityspelaajan kaksoisedustussopimuksilla ykkössarjaa Tutossa. Veljeksistä yleispelaaja Eetu debytoi Loimun riveissä Mestaruusliigassa syksyllä 2017 ja libero Aatu tänä keväänä.

Varmoja poislähtijöitä viime kauden joukkueesta ovat pelaajasta valmentajaksi siirtyvän Vuorisen lisäksi huipputason pelaajauransa päättymisestä jo aiemmin keväällä ilmoittanut Ossi Rumpunen sekä Tuomas Koppanen, jonka ykkössarjasopimus julkaistiin perjantaina.