Urheilu

Lähteenmäki urakoi myös kympin, Nousiaisen selkä kestää vapaata

Parisprintin pronssia sunnuntaina voittanut Krista Lähteenmäki jatkaa MM-kisaurakkaansa tiistaina kymmenen kilometrin kilpailussa.

Tuoreeltaan parisprintin päätyttyä Lähteenmäki puntaroi kympin mielekkyyttä, mutta lähtee mukaan.

Lähteenmäki on kisannut Fiemmessä torstaista lähtien jo kolme kilpailua.

Lähteenmäen kanssa mitaleille hiihtänyt Riikka Sarasoja-Lilja varmisti vapaan kympin paikkansa viikko sitten sijoittumalla Davosissa kahdeksanneksi vastaavalla matkalla. Ampumahiihdosta sivuloikan maastohiihdon pariin tekevä Kaisa Mäkäräinen ja kymppiä päämatkanaan pitävä Riitta-Liisa Roponen ovat tiistaina Suomen muut hiihtäjät.

Keskiviikkoiselle miesten 15 kilometrille Suomi saa starttiin neljä miestä, vaikka tarjolla olisi ollut viisi paikkaa. Matti Heikkisellä on henkilökohtainen paikka matkalla, koska hän on siinä hallitseva maailmanmestari.

Heikkisen lisäksi kisaan lähtevät Lari Lehtonen, Ville Nousiainen ja Tero Similä. Heistä yllättävin nimi on Nousiainen, jonka selkä ei ole alkuvuodesta oikein kestänyt vapaan hiihtämistä. Päävalmentaja Magnar Dalen sanoi sunnuntaina STT:lle, että Nousiainen esitti toiveen 15 kilometristä joukkueen viimeistelyleirillä ennen MM-kisoja.

Viides ehdokas keskiviikon kisaan olisi ollut Sami Jauhojärvi, mutta hänen luisteluhiihtonsa ei ole MM-kisakunnossa. Jauhojärvi keskittyy Fiemmessä perinteisen hiihtotavan kisoihin.

– Vapaa ei kulje niin hyvin, että kannattaisi sinne lähteä voimia tuhlaamaan, Jauhojärvi sanoi tiedotteessa.

Aino-Kaisa Saarinen on varalla tiistain kympille. Hän on yhä Seiser Almissa korkean paikan leirillään. Dalen hakee hänet Val di Fiemmeen maanantaina.

TS–STT