Urheilu

SK Vuoksi ja Kouvola hiihtosuunnistuksen sprinttiviestimestarit

Imatralainen SK Vuoksi voitti joukkueella Lauri Nenonen–Simo Turunen ensimmäisen kerran hiihtosuunnistuksen parisprinttiviestin Suomen mestaruuden Liperissä sunnuntaina.

Naisten mestaruuden otti viimevuotiseen tapaan Kouvolan Suunnistajat joukkueella Riikka Suomalainen–Sari Vääränen.

Nenonen teki ensimmäisellä osuudella ykköselle pienen virheen, mutta se jälkeen ei virheitä tullut. Turunen pääsi ankkuriosuudelle viisi sekuntia ennen viestiä siihen asti johtanutta Ounasvaaran Hiihtoseuran Matti Keskinarkausta. Miehet etenivät tasatahtia, ja Keskinarkaus pääsi jo ohikin Turusen virheen jälkeen. Ratkaisu tapahtui viimeisellä rastivälillä.

– Lähdin suoraan, kun olin lauantain perusteella kuullut reitin nopeammaksi. Keskinarkaus lähti kiertämään oikean kautta ja jäi taakse, Turunen kertoi.

– Lähdimme ilman muuta hakemaan voittoa. Taktiikkana oli yksinkertaisesti edetä puhtaasti ja täysillä, Nenonen tiivisti.

Ounasvaara jäi lopulta neljä sekuntia. Pronssin vei Suunta Jyväskylä hieman yli minuutin kärjestä.

Kouvolan Suunnistajat siirtyi johtoon Sari Vääräsen toisella osuudella joka oli samalla koko viestin neljäs. Riikka Suomalainen aloitti varovasti ja passaili.

– Piti yrittää vain pitää ajatukset koossa, kun suunnistus on ollut epävarmaa. Virheitä en tehnyt.

– Meno oli paikoin melkoista hapuilua ja hermoilua enkä reitinvalinnoistakaan osaa sanoa. Viimeinen osuus sujui jo hyvin ja rauhallisesti, kun johto oli

riittävä. Eihän se kokonaisuutena ollut osaltani mikään loistosuoritus, Vääränen sanoi.

– Ei meillä erityistä taktiikkaa ollut, mutta luotimme toisiimme, Vääränen tiivisti.

Tamperelainen Koovee jäi 44 sekuntia ja Kouvolan Suunnistajien kakkosjoukkue minuutin.

TS–STT