Urheilu

Pronssikaksikko ehti rauhoittua vasta mitalipallilla

Hiihtäjät Riikka Sarasoja-Lilja ja Krista Lähteenmäki olivat sunnuntaina koko päivän liikkeessä, myös pronssia tuoneen parisprintin jälkeen. Kisan alun ja mitalien jaon välissä ehti kulua 11,5 tuntia, ja koko rupeamaan riitti tekemistä.

Sen verran iso asia mitali oli kummallekin, että ajatukset pyörivät pitkälle iltaan kisassa ja siihen liittyvässä hulinassa.

Sunnuntai-iltana he rauhoittuivat hetkeksi paikoilleen palkintojenjaossa Cavalesen keskustassa. Hetki oli juhlava, sillä yleisön joukossa näkyi paljon Suomen lippuja, ja tuttujakin erottui.

- Minun vanhempani olivat siellä ison kyltin kanssa. Lisäksi paikalla oli meidän huoltojoukkoa ja valmentajia, uransa kolmannen MM-mitalin voittanut Lähteenmäki kertoi.

Sarasoja-Liljalle pronssi oli uran ensimmäinen aikuisten MM-kisamitali. Hänen kanssaan sitä olivat juhlistamassa valmentaja ja manageri.

Suomalaiskaksikko jutteli keskenään onnellisen oloisina, ja hymy irtosi vapautuneesti molemmilta. Kaksikosta näki, että nauttivat yhdessä saavuttamastaan mitalista.