F1

Bottas terästi startteja ja stoppeja

Valtteri Bottas ja Williams-miehistö käyttivät perjantain testipäivän varikkopysähdysten harjoitteluun. Kuva: Jean-Francois Galeron
Valtteri Bottas ja Williams-miehistö käyttivät perjantain testipäivän varikkopysähdysten harjoitteluun. Kuva: Jean-Francois Galeron

Hankittuaan jo vahvan yli 800 kilometrin ajotuntuman Williamsin uuteen FW35-autoon kuivalla radalla F1-tulokas Valtteri Bottas valmistautui perjantaina Barcelonan testijakson päätteeksi uransa ensimmäisiin Grand Prix -startteihin ja -varikkopysähdyksiin.

Kosteat ja tuuliset olot eivät häirinneet Bottaksen harjoituksia ja mies poistui tyytyväisenä kotimatkalle jätettyään auton lounastauolle tallikaverilleen Pastor Maldonadolle vastaavaa harjoitusohjelmaa varten.

– Varikkopysähdykset ja startit F1-autolla ovat ihan uutta minulle ja siksi näissäkin oloissa tämä oli arvokas harjoitusjakso kaikin puolin, Bottas kiitteli.

– Paljon positiivista siinä oli, joskin parannettavaa balanssipuolella jäi kyllä vähemmällä bensiinimäärällä. Tiedämme, mitä pitää parantaa ja kaikki on korjattavissa.

Ketkä ovat sitten Williamsin kovimmat kilpailijat testijaksojen perusteella?

– Sitä on vielä vaikea arvioida, mutta Red Bull, McLaren ja Lotus näyttävät todella vahvoilta pitkissä vedoissa. Se on ihan varmaa. Ehkä seuraavassa testissä tiedämme enemmän – tai sitten viimeistään Melbournen aika-ajossa, Bottas aprikoi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Williamsin tavoite on kiilata lähemmäs kärkeä.

– Ainakin yritämme. Tavoite on ehdottomasti asetettu korkealle ja parantaa viime vuoden sijoitustamme.

– Oli hienoa, kun auto on hyvä heti radalle päästyään ja kun pystyimme ajamaan paljon, ymmärrämme sitä koko ajan enemmän. Se on jo nyt paremmassa iskussa seuraavaan testiin.

Kummatkin
kärkikymppiin

Torstaina Maldonado ja Bottas ajoivat samoilla testiohjelmilla samana päivänä. Venezuelalainen oli 0,151 sekuntia suomalaista nopeampi. Molempien aika riitti viikon kärkikymmenikköön.

– Pastor on nopea kuljettaja. Meillä menee keskenämme hyvin. Hän on mukava ukko. Olen tyytyväinen, kun saan koko ajan oppia hänen datojaan seuraamalla. Kaikki tuntuu etenevän pehmeästi tiimin suunnitelmien mukaisesti, Bottas kiitteli.

Tekninen johtaja Mike Coughlan oli valvomassa, kun koko kisatiimi oli tekemässä kummankin kuljettajan varikkopysähdysharjoituksia. Kun renkaat kuluvat entistä nopeammin, varikkokäyntejä on luvassa runsaasti ja niiden nopeus on yhä tärkeämmässä osassa kisatuloksia ratkaistaessa.

– Kun sadetta oli luvassa, päätimme keskittyä varikkopysähdyksiin, jolloin emme menettäneet niiden vuoksi ajoaikaa kuivalla radalla. Kaiken kaikkiaan tämä on ollut luotettavuuden kannalta hyvin rohkaiseva viikko. Ensi viikolla panostamme sitten suorituskyvyn maksimointiin, Coughlan linjaili.

Silloinkin Maldonado ja Bottas ajavat samaan tapaan myös puolikkaita päiviä.

Turun Sanomat

HEIKKI KULTA


Viikon nopeimmat

2. Fernando Alonso Ferrari 1.21,875 (torstaina)

3. Nico Hülkenberg Sauber 1.22,160 (torstaina)

4. Romain Grosjean Lotus 1.22,188 (torstaina)

5. Sebastian Vettel Red Bull 1.22,197 (keskiviikkona)

6. Nico Rosberg Mercedes 1.22,611 (torstaina)

7. Kimi Räikkönen Lotus 1.22,623 (tiistaina)

8. Pastor Maldonado Williams 1.22,675 (torstaina)

9. Lewis Hamilton Mercedes 1.22,726 (keskiviikkona)

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

10. Valtteri Bottas Williams 1.22,826 (torstaina)

11. Jenson Button McLaren 1.22,840 (torstaina)

12. Adrian Sutil Force India 1.22,877 (torstaina)

.