F1

Hamilton kaipaa lisää downforcea

Lewis Hamilton Kuva: Jad Sherif
Lewis Hamilton Kuva: Jad Sherif

Lewis Hamilton on ajanut nyt Mercedeksen uudella W04 -autolla yhteensä 1513 kilometriä. Perjantaina sateisessa Barcelonassa lisää tuli vain 242 kilometriä, mikä kuitenkin riitti tuottamaan päivän kärkiajan koleassa kelissä.

Hamilton teki yhden 18 kierroksen mittaisen vedon keskikovilla renkailla ennen keskipäivää, kun rata oli hetken ajolinjaltaan kuiva.

– Tämän päivän olot merkitsivät, ettemme voineet ajaa niin paljon kierroksia, mitä olisimme tehneet kuivalla kelillä. Joka tapauksessa pääsimme lävitse ne testiaiheet, kuin pitikin tällä viikolla, Hamilton summaili.

– Olemme paiskineet töitä tasaisuuden saavittamiseksi pitkissä vedoissa ja nytkin onnistuimme tekemään yhden pidemmän ajon kuivan kelin renkailla. Oli kuitenkin niin kylmää, ettei siitä pysytynyt vetämään minkäänlaisia johtopäätelmiä.

– Kuten sanoin jo Jerezissä, autossa tuntuu olevan hyvä perusta, mutta meidän täytyy yhä oppia siitä paljon parantaaksemme downforcetasoa. Henkilökohtaisesti suhteeni tiimin kanssa ovat vahvistuneet koko ajan ja viihdyn hyvin. Puristan täysillä, että saamme kaiken irti tiimistä – ihan samoin kuin he tekevät minun kanssani, Hamilton taustoitti.

Turun Sanomat, Barcelona