Turkulaisnostaja Eero Retulainen SE-tuloksiin EM-kilpailuissa – "ei tarvitse hotellin parvekkeelta hypätä"

Jari Laurikko
Eero Retulainen arkistokuvassa.
Eero Retulainen arkistokuvassa.

Turun Atleettiklubia edustava painonnostaja Eero Retulainen ylsi 96 kilon sarjassa uusiin Suomen ennätyksiin Georgian Batumissa pidettävissä EM-kilpailuissa torstaina.

Retulaisen SE-tulokseksi kirjattiin tempauksessa 150 kiloa. Työnnön SE:tä sivuava 188 kiloa tarkoitti samalla uutta yhteistuloksen Suomen ennätystä 338 kiloa.

Retulainen sijoittui B-ryhmässä seitsemänneksi.

Retulaisen suoritus alkoi epäonnisesti, kun alkupainoksi määrätty 148 kiloa meni kaksi kertaa kevyen näköisesti yli. Kolmanteen nostoon korotettiin uudet SE-raudat 150 kiloa ja Retulainen nosti tangon vakuuttavasti suorille käsille.

– Lämmittelyssä tuntui, että on kulkupäivä, mutta tempauksessa tuli muutama ohilaukaus. En tiedä olisiko kahdessa ekassa nostossa välähtänyt irrotuksen aikana samalla tavalla kuin Turuntiellä pari viikkoa sitten, mutta viimeisessä pysyi alku paremmin kasassa ja se olikin hyvä suoritus. En tiedä nostinko ylämäkeen, kun viuhui vähän yli, Retulainen kertasi tiedotteessa.

Työnnössä alkupainoksi määrätty 184 kiloa nousi vaivatta ja toiseen työntöön tankoon lastattiin 188 kiloa. Sekin nousi kevyesti rinnalle, mutta valitettavasti ylöstyönnössä epäonnistui hiuksen hienosti.

Kolmanteen yritykseen Retulainen sisuuntui ja runttasi tyylipuhtaasti SE:tä sivuavan raudan suorille käsille.

– Työntö oli perusvarma suoritus. Siinä mentiin kilpailun ehdoilla. Ennätyksiä lähdettiin tietysti hakemaan, joten siinä mielessä jäi paljon parannettavaa. Mutta ei tässä tarvitse hotellin parvekkeelta kuitenkaan hypätä, ainakaan kovin korkealta.

Retulaisen lopullinen sijoitus ratkeaa myöhemmin nostettavien A-ryhmien jälkeen.