Turkulaisnostaja Saara Leskinen pyörtyi EM-lavalla

Painonnostoliitto
Turun Atleettiklubin Saara Leskisen kolmas työntö EM-kisoissa onnistui, ja 106 kiloa nousi nousi suorille käsille.
Turun Atleettiklubin Saara Leskisen kolmas työntö EM-kisoissa onnistui, ja 106 kiloa nousi nousi suorille käsille.

Saara Leskinen avasi oman EM-urakkansa 64-kiloisten B-ryhmässä Georgian Batumissa mainiosti: tempauksessa kaikki nostot onnistuivat ja viimeisellä nousi oma ennätys 91 kiloa.

– Kilpailu meni ensimmäiseen työntöön asti todella hyvin. Tempaukset ylittivät täysin odotukset. Rauta oli kevyttä ja nousi todella hyvää linjaa ylös, Leskinen kertasi liiton tiedotteessa.

Työnnössä Leskinen järjesti draaman: ensimmäinen nosto 105 kilosta päättyi helpon rinnallevedon jälkeen oikealle kallistuneeseen ylöstyöntöön.

Toiseen yritykseen pyydetty 106 kiloa nousi myös helposti rinnalle, mutta ylöstyönnössä Leskinen pyörtyi, painot kolisivat takaa alas ja nostaja lyyhistyi lavalle. Lyhyt elvytys, sopiva tauko muiden nostaessa samaa painoa ja paluu lavalle yleisön lämpimän kannustuksen saattelemana. 106 kiloa taas helposti rinnalle ja tyylipuhtaasti ylös.

Yhteistulos 197 kiloa jää vain kilon Leskisen marraskuussa MM-kisoissa tekemästä ennätyksestä.

– Työnnössä rinnallevedot olivat melko hyviä, mutta jostain syystä ylöstyönnössä huippasi ja vaati kovan taistelun saada rauta suorille käsille, Leskinen ihmetteli.

Leskisen loppusijoitus selviää vasta illalla, kun A-ryhmä on nostanut.