F1

Lotus löysi luotettavuuden nopeuden kyytipojaksi

Romain Grosjeanilla oli syytä hymyyn testiajojen jälkeen. Kuva: Jean-Francois Galeron
Romain Grosjeanilla oli syytä hymyyn testiajojen jälkeen. Kuva: Jean-Francois Galeron

Romain Grosjeanin tuttuakin tutumpi hymy oli herkimmillään torstaina, kun ranskalaiskuski päätti Lotuksen piinaviikon ajamalla onnistuneen kisasimulaation Barcelonan testeissä.

Kaikkiaan ranskalainen ajoi 119 kierrosta, mikä vastaa 553,9 kilometrin päiväannosta. Se oli enemmän kuin kukaan toinen keräsi mittariin torstaina.

Kolea keliäkään ei häirinnyt Grosjeanin ajamista sen suuremmin. Ilma oli korkeimmillaan 15 ja ratapinta 19 astetta.

– Enköhän ole valmis unten maille ajettuani niin paljon kierroksia autolla. Oli hyvä havaita tämän päivän luotettavuus ja lisäksi vauhti, mikä autossa on ollut jo ennenkin. Olemme kehitystyössä yhä alkuvaiheissa, mutta tällainen päivä on todella lupaava, Grosjean myhäili.

– Koleuden vuoksi oli hankalaa, mutta saimmepa hyödyllistä dataa paljon. Renkaat tuntuvat todella erilaisilta kuin viime vuonna, mutta alamme jo ymmärtää niitäkin. Toivottavasti perjantaikin on poutainen, jotta kierrosmäärät kasvavat entisestään.

Ratatoimintojen johtaja Alan Permane ylisti päivää insinööriportaan kannalta täydelliseksi.

– Saimme käydyksi kaikki tarkastuslistan kohdat lävitse ja aikaa jäi ylikin jakson lopussa. Sellaiseen aina pyrkii testiajoja tehdessä, mutta hyvin harvoin sen saavuttaa.

– Saimme kisapituuden ajetuksi ilman punaisia lippuja tai muita pysäytyksiä, mikä auttaa meitä käsittämään Pirellin uudet renkaat paremmin. Koleuden vuoksi renkaiden hallinta vaikuttaa hankalalta, varsinkin isoilla bensiinimäärillä. Silti ’kisan’ edistyessä renkaiden suoritustaso vakiutui ja saimme ajetuksi 20 kierroksen stintin aika tasaisilla ajoilla.

– Töitä riittää, mutta suunta tuntuu oikealta, Permane päätti.

Turun Sanomat, Barcelona