Kalle Samooja onnistui joka golfarin unelmassa

Lennart Holmberg
Kalle Samooja kuvattuna viime marraskuussa kotiseuransa Kultaranta Resortin kentällä.
Kalle Samooja kuvattuna viime marraskuussa kotiseuransa Kultaranta Resortin kentällä.

Turkulaisgolfari Kalle Samooja sijoittui 18:nneksi Euroopan kiertueen kilpailussa Intian Delhissä. Samoojan päätöspäivän kruunasi hole in one. Hän onnistui lyömään pallon reikään suoraan tiiltä 143-metrisellä par 3 -väylällä.

– Pitching wedgellä pallo lipun viereen alas ja jonkun pompun ja spinnin jälkeen se katosi, Samooja herkutteli tiedotteessa hole in oneaan, joka oli hänen urallaan viides.

Mikko Korhonen sijoittui kisassa jaetulle kymmenennelle sijalle. Hän teki sunnuntaina kierrostuloksen 74 (+2) ja päätyi yhteistulokseen -4.

– Oli siistiä olla kärkihaminoissa pitkästä aikaa. Hyvä pelirohkeus säilyi tänään. Ei vain riittänyt tällä kertaa, Korhonen kertoi.

Sijoitus oli Korhoselle paras kuluvalla kaudella. Hän teki päätöskierroksella kolme birdieä ja kolme bogia. Neljänneksi viimeisellä reiällä korttiin lipsahti myös tuplabogey.

Samooja selviytyi niukasi kahdelle päätöskierrokselle, mutta mainio pelivire löytyi viikonloppuna. Samooja pelasi sunnuntaina kierrostuloksen -2 ja nousi loppulistalla tulokseen -3.

Kilpailun voitti Skotlannin Stephen Gallacher tuloksella -9.