Pärmäkoski ja Niskanen jahtaavat täyspottia SM-hiihdoissa

Sanna Kuitunen
Naisten voittajakolmikko: Anne Kyllönen (vas.), Krista Pärmäkoski ja Eveliina Piippo.
Naisten voittajakolmikko: Anne Kyllönen (vas.), Krista Pärmäkoski ja Eveliina Piippo.

Ikaalisten Urheilijoiden Krista Pärmäkoski ja Puijon Hiihtoseuran Iivo Niskanen ottivat selkeät voitot hiihdon vapaan tyylin normaalimatkoilla Äänekosken SM-hiihdoissa.

Kisa jatkuu sunnuntaina, sillä naisten 10 kilometriä ja miesten 15 kilometriä olivat takaa-ajon ensimmäiset osat. Huomenna hiihdetään perinteisen 10 ja 15 kilometrin matkat.

Äänekosken kisat tarjoavat sekä Pärmäkoskelle että Niskaselle mahdollisuutta täyspottiin, sillä molemmat juhlivat voittoa parinsa kanssa myös perjantain viestissä.

Pärmäkosken jälkeen muut mitalisijat veivät Anne Kyllönen ja Eveliina Piippo. Miesten hopeaa vei Juho Mikkonen, pronssia Ristomatti Hakola. Pärmäkoski jätti Kyllöstä 55,6 sekuntia.

– Tänään oli varmaan ihan hyvä päivä, toki eilinen oli tosi rankka kisa. Illalla särki jalkoja ja mietin, miten palaudun. Yllättävän hyvin palauduin, ja oli kyllä hyvä kulku alusta lähtien. Ajattelin vaan matkalla, että pitää yrittää pinnistellä maaliin, kaikki on etua huomiselle. Tulin loppuun asti täysillä, Pärmäkoski sanoi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Sanna Kuitunen
Miesten voittajakolmikko: Juho Mikkonen (vas.), Iivo Niskanen ja Ristomatti Hakola.
Miesten voittajakolmikko: Juho Mikkonen (vas.), Iivo Niskanen ja Ristomatti Hakola.

Niskasen voittomarginaali Mikkoseen oli 29 sekuntia.

– Oli yllättävän sitkas keli. Ei oikein ollut sillä lailla lähtöjä, mutta jaksoin hiihtää tasaisesti. Ekalla kiekalla kuitenkin olin perässä, välillä aika kaukanakin perässä. Harvoin on SM-kisoissa huudettu, että olet seitsemäntenä. En tiedä, mikä oli alussa. Onneksi loppuun tilanne kääntyi ja sain käännettyä homman edukseni. Oli varmaan yksi hitaimmista keleistä, tosi imevä keli. Harvoin on tommoisessa hiihdetty, Niskanen pohti.