20 vuotta maailman huipputasolla pelannut squashtähti Olli Tuominen haki 15:nnen turnausvoittonsa Moskovasta

Lennart Holmberg
Olli Tuominen
Olli Tuominen

Squashpelaaja Olli Tuominen kukisti Unkarin Balasz Farkasin Moskovan 11 000 dollarin turnauksen loppuottelussa suoraan erin 3–0. Erälukemat kirjattiin suomalaiselle 11–5, 11–6, 11–8.

Voitto on maailmanlistalla sijalle 73 rankatulle Tuomiselle hänen pitkän uransa 15. ammattitasolla. Moskovassa hän oli rankattu kakkoseksi.

– Kaksi ensimmäistä erää peli oli hyvin hallinnassa. Ei mitään parasta peliä, mutta tasaisen varmaa ilman virheitä, Tuominen kertoi tiedotteessa.

Kolmannessa erässä Farkas pääsi mukaan peliin ja johti erää. Tuominen kuitenkin vei erän viimeiset ja ratkaisevat pallot nimiinsä.

– Kolmannessa kaveri alkoi päästä paremmin mukaan, enkä itse pystynyt enää muuttamaan rytmiä. Tapahtui kevyt jäätyminen, mikä oli viedä sen erän, mutta sain lopulta kuitenkin tilanteen hallintaan ja suoran 3–0 voiton, Tuominen kertaili.

39-vuotiaan Tuomisen ura hakee jopa kansainvälisesti vertaistaan. Mies on ollut maailman 80 parhaan pelaajan joukossa yli 20 vuotta yhteen putkeen.

Parhaimmillaan sijoitus on ollut 13. vuonna 2006. Suuria loukkaantumisia ei ole ollut, ja pelitaso on pysynyt tasaisen korkeana.

Tuominen toimii peliuransa ohella myös Suomen miesten maajoukkueen pelaajavalmentajana.

Moskovan ykköstilasta Tuominen kuittasi taskuunsa 200 ammattilaispistettä sekä reilut 2 000 euroa palkintorahoina.