Urheilu

Joni Mäki paras suomalainen Drammenin kaupunkisprintissä

EPA/TERJE BENDIKSBY
Norjan Eirik Brandsdal (vas.), Johannes Höstflot Kläbo ja Ranskan Richard Jouve olivat sprintin kolme parasta.
Norjan Eirik Brandsdal (vas.), Johannes Höstflot Kläbo ja Ranskan Richard Jouve olivat sprintin kolme parasta.

Kymmenenneksi sijoittunut Joni Mäki oli paras suomalainen maastohiihdon maailmancupin sprintissä Norjan Drammenissa tiistaina.

Miesten sprintissä Norja otti kaksoisvoiton Johannes Hösflot Kläbon ja Eirik Brandsdalin johdolla. Kolmas oli Ranskan Richard Jouve.

Mäki oli karsinnan 20:s, mutta lähti rohkeasti erävaiheisiin. Sijoitus oli lopulta Mäen paras maailmancupissa perinteisen hiihtotavan sprintissä.

– Karsinnan jälkeen ajattelin, että ei ole mitään menetettävää. Mietin, että parhaiten kisasta saa irti sillä, että menee ensimmäiseen erään, koitetaan pitää vauhtia ja mallailee miten Kläbo lähtee hiihtämään. Erissä lähti kulkemaan paremmin ja oli tosi helppoa hiihtää, Mäki kertasi sanoi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Alkuerässään Mäki oli neljäs, mutta pääsi ajan perusteella välieriin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Välierässä aika nopeasti tajusin, että loppusuoralla ei ole näitä kavereita vastaan mitään mahdollisuuksia. Oli pakko yrittää jotain ja vauhdinpito oli se, mitä ajattelin, että on oikein tehdä. Hyvä kisa tuli, kymppisakkiin taas. Ei voi valittaa, tästä on mukava lähteä Faluniin vähän mieluisammalle matkalle vapaan sprinttiin, Mäki kertoi tiedotteessa.

Myös Anssi Pentsinen hiihti karsinnasta erävaiheeseen. Pentsinen jäi ensimmäisen erän kuudenneksi ja oli lopulta kilpailun 27:s.

Naisten karsinnasta jatkoon hiihtivät Krista Pärmäkoski ja Laura Mononen. Mononen oli eränsä kuudes ja Pärmäkoski eränsä neljäs. Pärmäkosken aika ei riittänyt jatkoon aikavertailussa.

– Aika-ajo oli tosi vaikeaa ja tukkoista. Vähän heräsi alkuerään, mutta huomaa, että 30 kilometriä painaa. Selkeästi näkyi, että on kuormaa ja olen tosi väsynyt kyllä. Taistellaan, että jaksaa muutamat kisat hiihtää vielä hyvin. Taistelu on kovaa kolmen joukkoon kokonaiscupissa ja sinne haluan hamuta ja kaikkeni teen. Täytyy saada väsymys käännettyä siihen, että saisi vireen vielä kaivettua, Pärmäkoski totesi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Myös naisissa Norja juhli kaksoisvoittoa. Nopein oli Maiken Caspersen Falla, ja toiseksi sijoittui Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Kolmas oli Venäjän Natalia Neprijeva.