Urheilu

Yhdistetyn mäkiosuus ei ollut suomalaisten juhlaa – kaatuneen hyppääjän karannut suksi viivästytti kisaa

EPA/KIMMO BRANDT
Ilkka Herola oli mäkiosuuden paras suomalainen.
Ilkka Herola oli mäkiosuuden paras suomalainen.

Suomen yhdistetyn miehet onnistuivat parantamaan mäkiosuudella vaisujen harjoitushyppyjen jälkeen. Mitalikamppailuun Ilkka Herolan, Eero Hirvosen ja kumppaneiden takamatkat ovat kuitenkin todennäköisesti liian suuret.

Ensimmäisenä sinivalkoisista klo 17.15 käynnistyvälle kymmenen kilometrin hiihto-osuudelle pääsee Herola, joka venytti 117-metrisen hypyn. Se toi kuitenkin vain sijan 20, ja ero mäkiosuuden ykköseen Eric Frenzeliin venyi lähes kahteen minuuttiin

– Lähtökohtaan nähden ihan kohtuullinen veto. Ei voi olla pettynyt, Herola totesi Ylen haastattelussa.

Kokenut saksalainen Frenzel oli ainoa mäkimies, joka pääsi yli 130 metrin viivan. Lähtöpuomien siirtojen myötä pituudet eivät ole tosin vertailukelpoisia.

Kymmenen sekunnin sisällä lähtee kaikkiaan neljä miestä. Frenzelin perään lähtee ensimmäisenä Itävallan Mario Seidl ja hänen jälkeensä yhtä aikaa Norjan Jan Schmid ja Itävallan Franz-Josef Rehrl. Vahvimmin voittokamppailussa ovat Frenzel ja Schmid.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Muut suomalaiset jäivät kärjestä reilut kaksi minuuttia. Suurin osa hyppäsi paremmin kuin harjoituksissa tai koekierroksella, mutta se ei riittänyt vielä kovin korkeille sijoille. Leevi Mutru oli 23. (2.09 kärkeen), Eero Hirvonen 27. (2.18) ja Arttu Mäkiaho 29. (2.22.)

– Hyppy oli aika samanlaista kuin mitä olen täällä hypännyt. Perustaso on tuommoinen ja tuo tuollaisen tuloksen mäessä, Hirvonen kertoi Ylelle.

Yhdistetyn mäkiosuus jouduttiin keskeyttämään puolivälissä joksikin aikaa, kun Kristjan Ilves kaatui hyppynsä. Virolainen ei loukannut itseään pahasti, mutta hänen suksensa karkasi vastamäen yli haastattelualueelle.

Torstaina mäkihypyn harjoituksissa norjalainen Thomas Aasen Markeng lensi samassa paikassa mainosaitojen yli. Silloin paikalle viriteltiin jo verkko, mutta Ilveksen kaatumisen jälkeen sitä nostettiin vielä turvallisemmalle korkeudelle.