Koripallo

Susijengi saa illalla vastaansa nuoren ja nälkäisen Ranskan

MATTI RAIVIO
Ranskalaispelaajat mainiosti tunteva Lassi Tuovi on mukana Suomen joukkueen valmennusryhmässä. Teemu Rannikko sen sijaan ei ole mukana joukkueessa.
Ranskalaispelaajat mainiosti tunteva Lassi Tuovi on mukana Suomen joukkueen valmennusryhmässä. Teemu Rannikko sen sijaan ei ole mukana joukkueessa.

Suomi kohtaa MM-karsintaottelussa torstaina Espoossa Ranskan, joka on jo varmistanut MM-kisapaikkansa. Ranska tulee Suomi-otteluun varsin kokemattomalla joukkueella.

Erityisen mielenkiintoinen pelaaja Ranskan joukkueessa on Theo Maledon. Lyonissa pelaavasta 17-vuotiaasta Maledonista odotetaan legendaarisen Tony Parkerin manttelinperijää.

191-senttinen takamies Maledon on takonut kuluvalla kaudella Eurocupissa 6,8 pistettä, 2,5 levypalloa ja 1,9 syöttöä ottelua kohden.

Maledon pelaa Espoossa ensimmäisen miesten maaottelunsa.

Susijengin apuvalmentaja, Strasbourgin joukkueessa kakkosvalmentajana toimiva Lassi Tuovi luonnehtii Ranskan MM-karsintaryhmää ”Ranskan liigan All Stars -jengiksi”.

– Vaikka Ranskan kaikkein isoimmat nimet ovat NBA:ssa ja Euroliigassa, nyt koolle kutsuttu jengi on täynnä viimeisistä MM-kisajoukkuepaikoista kisaavia Ranskan liigan eturivin pelaajia, joille tarjoutuu mahdollisuus antaa näyttöjä ennen kesän leiritystä. Mukana on myös pari erinomaista kaveria Italian ja Espanjan liigoista, Tuovi arvioi.

– Ranska on dominoinut lohkoa vauhdikkaalla, lujaa korille menevällä, atleettisella ja palloa painostavalla pelillään, joka on samalla äärimmäisen organisoitua. Samaa on luvassa torstaina, jatkaa Tuovi.

Suomi ja Ranska kohtaavat Espoossa torstaina klo 19.00 alkaen. Ottelu on nähtävissä Yle TV2:lla.