Urheilu

Uran kasvatille Matti Nuutiselle jatkosopimus Oviedoon

MIKAEL RYDENFELT
Matti Nuutinen ehti ennen loukkaantumistaan vakuuttaa oviedolaiset.
Matti Nuutinen ehti ennen loukkaantumistaan vakuuttaa oviedolaiset.

Yläraajaoperaation johdosta loppukauden sivussa oleva kaarinalaisen Ura Basketin kasvatti Matti Nuutinen, 28, ehti ennen loukkaantumistaan vakuuttaa CB Oviedon taidoillaan, sillä Espanjan kakkosliigan kärkijoukkueisiin kuuluva Oviedo on kiinnittänyt Nuutisen riveihinsä myös ensi kaudeksi.

Suomen koripallomaajoukkueen rouhijalaituri ehti syyskaudella edustaa CB Oviedoa yhdeksässä runkosarjaottelussa, joissa hän esiintyi 9,2 pisteen ja 4,8 levypallon keskiarvoin. Nuutinen upotti kahden pisteen heittonsa 49 prosentin, kolmosensa 38:n ja vapaaheittonsa 80 prosentin tarkkuudella.

Oviedon puolustuksen lukkona kunnostautunut Nuutinen kohosi jo varhain kaudella yleisön suursuosikiksi ja sai kotikatsomolta raikuvat aplodit palatessaan helmikuussa kentän laidalle onnistuneen operaation jälkeen.

– Olemme onnellisia Nuutisen jatkosopimuksesta. Sopimus mahdollistaa sen, että kuntoutamme häntä kaikessa rauhassa ensi kautta ajatellen, muotoilee CB Oviedon toiminnanjohtaja Héctor Galán.

- Toivomme, että ensi kaudella meillä on parempi onni ja saamme nähdä Matin täydessä iskussaan.

Nuutisen ja CB Oviedon solmima jatkosopimus on yksivuotinen eli Nuutinen pysyy Oviedossa kevääseen 2020.

Nuutisen ja Roope Ahosen edustama Oviedo on tällä hetkellä Espanjan kakkosliigassa jaetulla toisella sijalla 13 voitollaan 20 ottelusta.

Nuutinen on pelannut Suomessa liigaa mm. Salon Vilppaassa ja Loimaan Bisonsissa. Euroopassa hän on ennen Espanjaa pelannut Kreikassa, Ranskassa ja Romaniassa.