Titta Keinäselle 20 000 euron apuraha

Jane Iltanen
Euran Karateseuran Titta Keinänen (oik.) sai 20 000 euron ja Emma Aronen 6 000 euron apurahan.
Euran Karateseuran Titta Keinänen (oik.) sai 20 000 euron ja Emma Aronen 6 000 euron apurahan.

Turkulainen karateka Titta Keinänen on yksi 20:stä valtion 20 000 euron apurahan saaneesta urheilijasta. Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi tiistaina 163:lle kesälajien urheilijalle verovapaan urheilija-apurahan. Suurimman eli 20 000 euron apurahan sai 17 urheilijaa.

10 000 euron apuraha myönnettiin 40 urheilijalle. Apurahan saivat muun muassa turkulainen jousiampuja Jean-Pierre Antonius, Turussa asuva, Kankaanpään ampujia edustava kivääriampuja Juho Kurki sekä vastikään Turusta Lahteen muuttanut seiväshyppääjä Wilma Murto.

106 urheilijaa sai 6 000 euron apurahan. Heidän joukossaan ovat turkulaiset karateka Emma Aronen, soutaja Eeva Karppinen ja suunnistaja Maija Sianoja. Apurahan sai myös Kaarinasta lähtöisin oleva jalkapalloilija Juliette Kemppi, joka tällä hetkellä pelaa Norjan Lilleströmissä, sekä Someron Esan seiväshyppääjä Tommi Holttinen ja moukarinheittäjä Henri Liipola.

Ministeriö jakoi apurahoja yhteensä 1 376 000 euron edestä. Kasvua viime vuoteen on 100 000 euroa.

– Tokion olympialaiset ja paralympialaiset ovat jo puolentoista vuoden kuluttua. Tämä vuosi on tulevien kisojen osalta valtaosassa lajeista ehkä se kaikista tärkein, sillä useimmissa lajeissa karsitaan olympialaisiin pääsevät urheilijat ja maapaikat. Kilpailu kisapaikoista on äärimmäisen kova ja siksi meidän potentiaalisimmille urheilijoillemme on annettava täysi työrauha, sanoo urheiluasioista vastaava ministeri Sampo Terho (sin).