Jalkapallo

Eero Tamminen ja Alvaro Muniz vahvistavat turkulaisseuraa – Benjamin Källmanin ura Dundeessa päätökseen

Alvaro Muniz ja Eero Tamminen vahvistavat Interiä tulevalla kaudella.
Alvaro Muniz ja Eero Tamminen vahvistavat Interiä tulevalla kaudella.

Liigakauteen valmistautuva Inter tiedotti solmineensa tiistaina sopimukset laitahyökkääjä Eero Tammisen ja espanjalaisen keskikenttäpelaaja Alvaro Munizin kanssa. Viime kaudella Ilveksessä pelanneen Tammisen sopimus on vuoden mittainen. Viime viikolla edellisen seuransa Inter de Madridin jättäneen Munizin sopimuksessa on puolestaan optio lisävuodesta.

Eero Tamminen on Viitasaaren Jalkapalloklubin ja jyväskyläläisen JJK:n kasvatti. Jalkapalloliigassa hän debytoi kuitenkin kaudella 2014 TPS:n paidassa. Tuon kauden jälkeen 23-vuotias Tamminen on pelannut kahden kauden ajan sekä VPS:n että Ilveksen joukkueissa. Pihtiputaalla syntyneelle laitahyökkääjälle on kertynyt jo 118 liigaottelua, joissa hän on tehnyt 13 maalia.

Joukkueen laitahyökkääjien loukkaantumiset saivat seuran reagoimaan tilanteeseen myös pelaajamarkkinoilla. Päävalmentaja José Riveiro on tyytyväinen, että ratkaisuksi löytyi Tammisen kaltainen pelaaja.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Eero on vielä nuori pelaaja, joka on kehittynyt paljon ja erityisesti viime kaudella. Hän on hyvin kokonaisvaltainen laitahyökkääjä. Voimakas ja urheilullinen pelaaja, joka on hyvä molemmilla jaloilla. Hän erottuu joukosta hyvällä keskipitkän ja pitkän matkan vedollaan. Eero voi tuoda vaaraa myös erikoistilanteisiin, Riveiro kuvailee.

Harva tietää Tammisen olleen Interin testissä jo ennen debyyttiään jalkapalloliigassa. Jo vuosien takainen harjoittelujakso jätti kuitenkin Tammiselle positiivisen kuvan seurasta.

– Nyt kun olen ollut pitkään ilman seuraa, ja nyt on mukava päästää taas treenaamaan joukkueen kanssa ja aloittaa työnteko. Tarkoitus on murtautua täällä avaukseen, laitahyökkääjä sanoo.

Keskikentän keskellä pelaava 30-vuotias Alvaro Muniz on kokenut pelaaja kotimaansa Espanjan kolmannelta sarjatasolta. Muniz on edustanut sarjassa peräti yhdeksää eri seuraa yhteensä 225 ottelun verran. Sarjaotteluissa hän on onnistunut maalinteossa 15 kertaa. Tämän lisäksi hänet muistetaan Espanjassa reilun vuoden takaisesta Copa del Reyn ottelusta, jossa hän teki seuransa Formenteran neljännesvälieriin vieneen voittomaalin viimeisellä minuutilla vierasottelussa pääsarjaseura Athletic Bilbaota vastaan.

Interin espanjalaisille valmentajille Muniz on entuudestaan tuttu pelaaja. Päävalmentaja Riveiro onkin tyytyväinen saadessaan keskikenttäpelaajan joukkueeseensa.

 – Alvarolla on erittäin paljon kokemusta Espanjan Segunda B -divisioonasta, joka on hyvin kilpailullinen sarja. Hän tuokin joukkueeseen nimenomaan kokemusta. Lisäksi hän on erittäin taitava käsittelemään palloa ja hänellä on erittäin hyvä ymmärrys pelistä. Luonteeltaan hän on vastuunkantaja.

Inter kohtaa tulevana lauantaina GIF Sundsvallin Tukholmassa pelattavassa harjoitusottelussa. Suomen cup jatkuu Interin osalta lauantaina 9.2. HJK:n saapuessa vierailulle Impivaaraan. 

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Skotlannin Valioliigaseura Dundee FC:ssa Interistä lainalla pelannut kärkipelaaja Benjamin Källman, 20, lopettaa lainapestinsä kesken kaiken. Asiasta tiedotti tiistaina skottiseura verkkosivuillaan. Vasta elokuussa Skotlantiin siirtynyt nuorten maajoukkuepelaajan ura ulkomailla jäi siis toistaiseksi sangen lyhyeksi, sillä alunperin lainasopimuksen oli määrä päättyä vasta toukokuun lopulla.

– "Benji" on hieno kaveri, joka haluaa pelata säännöllisesti ykkösjoukkueessa. Me puolestamme emme voi taata hänelle tällä hetkellä pelipaikkaa avauksessa. Toivotamme hänelle kaikkea hyvää jatkoon, Dundeen manageri Jim McIntyre kommentoi seuran verkkosivuilla.

Källmanin saldoksi Skotlannin Valioliigassa jäi 18 ottelua, joissa tammisaarelaislähtöinen hyökkääjä viimeisteli yhden osuman.

Inter ilmoitti pian Dundee FC:n uutisoinnin jälkeen, että Källman ei palaa turkulaisjoukkueen vahvuuteen vaan jatkaa uraansa jossain toisessa lainaseurassa.

Juttua on korjattu 29.1. klo 16.57. Toisin kuin Dundee FC:n sivuilla kerrottiin, Källman ei palaa Interiin.