Hurrikaanille taistelupiste kärkikamppailussa

Kapteeni-Oivanen oli loimaalaisille mies paikallaan.

Valtteri Arra

Loimaa

Hurrikaani-Loimaan ja Savo Volleyn välinen taistelu sarjapisteistä oli loppuun saakka tasainen kamppailu. Vaikka vastakkain olivat sarjakakkonen Savo ja sarjassa kolmantena oleva kotijoukkue, ei ottelun taso noussut aivan klassikoiden joukkoon.

– Tänään ei ollut meidän näköistä pelaamista, tehtiin paljon helppoja virheitä. Helpoissa tilanteissa olimme huolimattomia, Savon hakkuri Lelu Ojansivu myönsi.

Vielä sunnuntaina Ojansivu oli kaatamassa EM- karsinnoissa Tanskaa, mutta tiistaina hänkään ei saanut aivan maksimia ulos koneesta. Yhteistyö passari Fedor Ivanovin kanssa ei vielä ollut sujuvaa, sen myönsi myös maajoukkuehakkuri. Ottelussa tuli aika monta tilannetta, jossa ajoitus Ivanovin ja Ojansivun kanssa ei ollut kohdallaan.

– Meillä on kahden pelin kokemus yhteispelistä, joten ottaa vielä aikansa, että pääsemme parhaimpaan.

Kotijoukkueen voitossa kapteeni Matti Oivanen (15 pistettä, 8 torjuntaa) oli suuressa roolissa. Jos Ojansivu ei ollut omaan peliinsä tyytyväinen, ei Oivanenkaan itseään pelin jälkeen kehunut.

– Torjuntapeli oli ok, mutta muuten homma ei ollut ihan kuosissa, Oivanen sanoi.

Vaikka ex-maajoukkuepelaaja ei omaan peliinsä ollut tyytyväinen, oli kapteeni kuitenkin mies paikallaan. Oivanen piti koko ajan Savon torjuntaa varpaillaan ja avasi tällä tavalla laitapelaajille mahdollisuuksia hyökätä vapaammin.

Kotijoukkueen voitto mestarisuosikki Savosta antaa Jussi Heinon joukkueelle varmasti lisää itseluottamusta. Ilman Eemeli Koukia pelanneet loimaalaiset ottivat kotivoiton joukkuepelaamisen ansiosta. Se puolusti hyvin ja pääsi jatkopallotilanteissa paremmin hyökkäämään kuin vieraat. Myös kolmannen ja neljännen erän neljän-viiden pisteen tappiotilanteesta nousu erävoittoihin ja lopulta otteluvoittoon oli merkki taisteluasenteesta.

– Meillä oli alla kuukauden pelitauko, joka näkyi räikeimmin johtotilanteessa pelaamisessa. Annoimme liikaa helppoja pisteitä Hurrikaanille, Savon valmentaja Jukka Tuovinen myönsi.

Hurrikaani on tämän vuoden puolella pelannut kaksi peliä voittaen molemmat. Tiistainen voitto nosti joukkueen Savon ohi kahdella pisteellä. Seuraavan kerran joukkue on tulessa tulevana lauantaina, jolloin Loimaalle saapuu Akaa Volley.