Urheilu

Kolme turkulaista salibandyjoukkuetta tekevät lajihistoriaa

TS/Jari Laurikko
TPS:n miehet pelaavat Suomen cupin välieräottelunsa Classicia vastaan 27.1.
TPS:n miehet pelaavat Suomen cupin välieräottelunsa Classicia vastaan 27.1.

Kolme turkulaista salibandyjoukkuetta tekivät salibandyn Suomen cupin 30-vuotisjuhlavuoden kunniaksi historiaa yltämällä naisten ja miesten Suomen cupissa välieriin. Turkulaisjoukkue on menestynyt cupissa vain kerran, kun TPS:n naiset voittivat vuoden 2017 finaalissa SSRA:n 5-4.

TPS:n miehet pelaavat välieränsä 27.1. Tampereella Classicia vastaan, jolloin liigapisteiden lisäksi panoksena on cupin finaalipaikka.

– Maailman parhaan seurajoukkueen tittelin voittaneen Classicin lyömiseen meidän pitää pelata aivan korkeimmalla tasollamme. Cupin jatkopaikka tuo peliin vielä tulisen lisämausteen, sanoo TPS:n pääkäskijä Jukka Ruotsalainen.

Miesten toisessa välierässä Divaria pelaava FBC matkustaa 18.1. Jyväskylään liigajoukkue Happeen vieraaksi.

– Se on meille loistava mahdollisuus ja tällainen ottelu asettaa meille aivan uudenlaisia pelillisiä haasteita. Samalla pääsemme mittaamaan tasomme liigan kärkijoukkuetta vastaan, toteaa FBC:n valmentaja Perttu Kytöhonka.

Naisten 1. divisioonassa pelaava FBC Loisto hakee finaalipaikkaa 26.1. Porvoosta, jossa se kohtaa liigaa johtavan PSS:n.

– Kukaan muu ei varmaan usko mahdollisuuksiimme kuin me. Yksittäisessä ottelussa on aina yllätysmahdollisuus, näkee Loisto-luotsi Rauli Pätsi.

Suomen cupin finaalit pelataan helmikuun 16. päivä.