Matter Of Course jatkaa samaan tahtiin

Martti Patrakan salolaistamma Matter Of Course palasi Metsämäessä lähes kolmen kuukauden tauolta, mutta meno oli yhtä vakuuttavaa kuin aiemmin. Ari Moilasen ohjastamana se otti uransa yhdeksännessä startissa jo kuudennen voittonsa.

Osmo Vatanen

Viisivuotias Matter Of Course oli arvottu 2 100 metrin ryhmässä uloimmalle radalle. Siitä se jäi suosiolla parijonon hännille ja hyökkäsi vasta viimeisellä takasuoralla.

– Tamma tuli tauolta, eikä sillä voinut heti pöllyttää. Ajoin selässä niin pitkään kuin mahdollista, Ari Moilanen tilitti.

Menoluvan saatuaan Matter Of Course eteni vauhdilla ja kiertyi keulaan loppusuoralla kaarruttaessa. Viime metrit olivatkin sitten enää ylivoimaisen ykkösen tuulettelua. Toiseksi kirinyt Visionnaire jäi lähes kymmenen metrin päähän ja vetotyön tehnyt M.J.’s Pearl vielä kauemmas.

– Tämä on kehittynyt ja vankistunut tauon aikana, voittajan aikaisemmatkin startit ohjastanut Moilanen kertoi.

– Aina tämä on tehnyt hyvää työtä. Kaarteet vain ovat hieman hankalia.

Matter Of Coursen isä on Yhdysvalloissa astuvan ja hyväksi periyttäjäksi havaitun Explosive Matterin Suomessa syntynyt tytär. Se tuli kilparadoille vasta viime heinäkuussa. Metsämäen kakkosen jälkeen se keräsi neljä peräkkäistä ykköstä, ennen kuin lähtölaukan jälkeen oli tyytyminen viidenteen sijaan. Ennen loppukauden taukoa tulosrivi kaunistui vielä Forssan ykkösellä ja Porin kakkosella.

Matter Of Course oli syystä Toto4-pelin avauskohteen suosikki, ja rivin arvo oli sen jäljiltä vain 3,6 euroa. Jatkossa saatiin sitten muutama pikkuyllätys. Täysosumalla kuittaa 47 euroa ja 10 senttiä.

Toisessa kohteessa Hannu Torvinen lasketteli Bella Varjosen valmentamalla Villiäijällä karkuun. Pelisuosikki Pälvi Tuttu ei päässyt missään vaiheessa kunnolla tuntumaan mutta oli varma kakkonen ja esti Torvisen veljesten kaksoisvoiton. Jukka oli Villihiidellä kolmas.

Kolmannessa kohteessa Koivusen ratatalli otti komean kaksoisvoiton. Ollin luotsaama Wall Street Comery oli paras johtaneen Yank Matchin rinnalta. Isä Harrin ohjastama All Ready Match oli voittajan selästä selvä kakkonen ennen Mika Forssin Donatello Hossia.

Forssin ajama Yeezus joutui tekemään tosissaan töitä, ennen kuin sai puolimatkassa johtopaikan Tibaulta. Se oli silti lopussa ylivoimainen ja voitto tuli 2 100 ryhmässä ajalla 15,

Forss voitti myös ravien kolmannen lähdön uraansa lupaavasti aloittaneella Kiss N Run’illa ja johtaa Metsämäen tämän vuoden kuskiliigaa.