Ampujat ahmivat finaalipaikkoja

Matti Erkkilä

Suomalaisten ampujien menestys jatkui mainiona myös perjantaina eteläisen Ruotsin Sävsjössä jatkuneissa Swedish Cup -kilpailuissa. Yksi SE-tuloskin tehtiin. Vasta 15-vuotias Ella Hakala paransi torstaina tekemäänsä ennätystä pisteellä. Isokyröläinen laukoi ilmapistoolilla 20-vuotiaiden naisten sarjan peruskilpailussa 564 pisteen tuloksen.

Finaalit aloitettiin perjantaina miesten sarjoilla. Ilmapistoolissa yllättäen kolme suomalaista selviytyi finaaliin. Siinä tarkin heistä oli Joonas Kallio, joka sijoittui pudotuskilpailuna käytävässä finaalissa neljänneksi. Turun Seudun Ampujien Klaus Tupi oli viides ja Tomi Heikkilä kuudes.

Miesten ilmakiväärin finaaliin selviytyivät jälleen haminalainen Aleksi Leppä ja kankaanpääläinen Juho Kurki. Leppä sijoittui kolmanneksi ja Kurki viidenneksi. Kaksikon tulostaso on ilmakiväärillä vähintään kv. tason tuntumassa. Leppä voitti viime kesänä 300m kiväärilajeissa kaksi MM-kilpailua kolmesta.

Naisten ilmakiväärin finaaliin rynni neljä suomalaista. Tarkin oli Turun Seudun Ampujien Anna-Maria Siivonen. Hän oli torstainakin finaalissa sijoittuen seitsemänneksi. Henna Viljanen oli viides, Saara Peltonen kuudes ja Annika Sihvonen kahdeksas.

Kilpailut päättyvät lauantaina.