Hurjan loppukirin tehnyt Suomi säilytti mahdollisuuden yltää koripallon MM-kisoihin

FIBA
Suomen Carl Lindbohm ja Sasu Salin yrittävät pysäyttää Bosnian Emir Sulejmanovicin.
Suomen Carl Lindbohm ja Sasu Salin yrittävät pysäyttää Bosnian Emir Sulejmanovicin.

Suomen toiveet yltää koripallon miesten MM-kisoihin säilyivät, kun Suomi voitti maanantai-iltana Bosnia-Hertsegovinan vieraissa. Suomi oli lähes koko ottelun tappiolla, mutta kiri lopussa isäntäjoukkueen ohi 81–77-voittoon. Suomen nousu oli komea, sillä Bosnia-Hertsegovina oli noin kahdenkymmenen pisteen johdossa päätösneljänneksen alkuun asti.

– Tämä oli laskujen mukaan päävalmentajaurani 389. ottelu, enkä muista uraltani toista tällaista ottelua. Olemme hyvin onnekkaita, että pystyimme tulemaan takaisin noin pitkältä takamatkalta tuon tason vastustajaa vastaan, kommentoi Suomen valmentaja Henrik Dettmann ottelua Koripalloliiton tiedotteessa.

Karsintalohkossa K Suomi on nyt neljäntenä pisteen kolmantena olevaa Venäjää perässä. Paikka MM-kisoihin on luvassa lohkon kolmelle parhaalle.

– Olen todella ylpeä tästä joukkueesta. Näistä lähtökohdista on ihan erilaista lähteä helmikuun karsintaikkunaan kuin mitä olisi ollut täällä hävityn ottelun jälkeen. Kaikki on vielä mahdollista, Petteri Koponen hymyili.

Suomi kohtaa kahdessa viimeisessä karsintaottelussaan ensi vuoden helmikuussa lohkoa johtavan Ranskan kotonaan ja Venäjän vieraissa.