Urheilu

Kaarinan Dream Edges aloitti komeasti

Ville Vairinen
Kaarinan Taitoluistelijoiden Dream Edges oli kauden avauskisassa paras niin lyhyt- kuin vapaaohjelmallaan. Kuvassa joukkue luistelee Rumasta ankanpoikasesta kertovaa lyhytohjelmaansa.
Kaarinan Taitoluistelijoiden Dream Edges oli kauden avauskisassa paras niin lyhyt- kuin vapaaohjelmallaan. Kuvassa joukkue luistelee Rumasta ankanpoikasesta kertovaa lyhytohjelmaansa.

Kotimainen muodostelmaluistelukausi alkoi viikonloppuna Espoossa ensimmäisellä SM-valintakisalla. Juniorisarjassa viime keväänä seurahistorian ensimmäisen Suomen mestaruuden ottanut Kaarinan Taitoluistelijoiden Dream Edges osoitti olevansa tälläkin kaudella kova tekijä.

Dream Edges voitti kisan kokonaispistein 183,94 ollen paras sekä lyhyt- että vapaaohjelmilla. Lyhytohjelmassa joukkue luisteli Ruman ankanpoikasen tarinan. Vapaaohjelma 2119 puolestaan toi jäälle futurististisia hahmoja. Vapaaohjelma keräsi selvästi eniten pisteitä kaatumisen tuomasta vähennyksestä huolimatta.

Juniorisarjassa toiseksi nousi lyhytohjlmien jälkeen kolmantena ollut HTK:n Team Fintastic vapaaohjelmallaan Poison Ivy. Kokonaispisteitä joukkue keräsi 174,34. HL:n Musketeers oli kolmas. Naantalin VG-62:n Sun City Swing sijoittui kilpailussa kahdeksanneksi.

Seniorisarjassa voiton otti hallitseva maailmanmestari HL:n Marigold Ice Unity, joka oli niukasti Rockettesia parempi. Marigold keräsi pisteet 209,20 ja Rockettes vain 0,84 pistettä vähemmän. Kolmanneksi luistellut HSK:n Team Unique jäi sekin voittajasta vain 1,34 pistettä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kilpailusta huhtikuussa Suomessa järjestettävien MM-kisojen kahdesta edustuspaikasta voi ennustaa erittäin tasaista. MM-paikat ratkeavat yhden paikan osalta maaliskuussa Turun SM-kilpailuissa, joissa voittaja saa kisapaikan. Toisen paikan lunastaa kauden aikana parhaat pisteet (niin kutsuttu Season´s Best) kotimaisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa luistellut joukkue.

Senioreissa ei ole mukana joukkuetta Turun seudulta. Nuorimpien eli noviisien SM-sarjassa joukkueita on kolme. Niistä Kaarinan Diamond Edges oli 2. lohkossa toiseksi paras 62,17 pisteellä.

1. lohkossa luistelivat Naantalin VG-62:n ja turun Riennon Taitoluistelun joukkueet. Naantalin Sun City Synchro oli lohkon neljäs pistein 52,83 ja Turun Filiae Aboenses kahdeksas pistein 40,20.