F1

Huippulupaus Oconille välivuosi

Luis Vasconcelos

Esteban Oconin lupaavasti käynnistyneelle F1-uralle tulee ensi vuonna suvantovaihe, kun ranskalainen putoaa Mercedeksen vara- ja testikuljettajaksi.

Ocon ajaa toista kauttaan Force Indialla. Hän on 26 pistesijoitusta ajamissaan 38 kisassa.

Kun Force India siirtyy Lawrence Strollin johtaman sijoitusryhmän haltuun, toiseksi kuljettajaksi tulee nyt Williamsilla ajava Lance Stroll.

Paikkansa menettää Ocon, kun Sergio Perez sai jatkopestin.

Mercedeksen kilpajohtaja Toto Wolff ilmoitti lauantaina, että periaaatteessa ratkaisu Oconin ensi kaudesta on tehty.

– Esteban on Mercedeksen kolmas kuljettaja ja tärkeimpänä tavoitteena on varmistaa hänelle kilpapaikka vuodelle 2020, Wolff totesi.

Wolffin mukaan tällainen ratkaisu on parempi, vaikka Ocon joutuukin seuraamaan sivusta ensi kautta kuin sitoutua vähemmän ihanteelliseen vaihtoehtoon.

Tällä Wolff tarkoitti mitä ilmeisimmin siirtymistä Williamsille toisen Mercedeksen suojatin George Russelin tallikaveriksi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Force Indian tallipäällikkö Otmar Szafnauer puolestaan totesi, ettei halua tässä vaiheessa julkistaa mitään Oconiin liittyvää.

Turun Sanomien tietojen mukaan Stroll ei ilmeisesti pääse Force Indiaan autoon ennen kuin kauden jälkeen ajettavassa yhteistestissä Abu Dhabissa.

– Emme ilmoita toista kuljettajaamme ennen kuin Oconin tulevaisuus on selvitetty. Meillä ei ole kiirettä. Haluamme yksinkertaisesti vain kunnioittaa hänen työtään, Szafnauer totesi.

Toro Rosson avoin paikka on menossa Alexander Albonille, kunhan hän pulittaa miljoona euroa päästäkseen irti sopimuksestaan Nissanin kanssa. Hän hakee nyt sponsoreita Thaimaasta.