F1

Saksalainen tietopankki

Kolumni 28.10. Saksalaistoimittaja Michael Schmidt on raportoinut 618 Grand Prix -kisaa paikan päältä. Hän tuntee F1-maailman läpikotaisin.

Kaveruksia meistä tuli 25 vuotta sitten Michael Schumacherin ja Mika Häkkisen kiivaan kuninkuustaiston käynnistyttyä.

Saksalaisystäväni naljailee yleensä suomalaiskuskien epäonnesta ja löytää aina toinen toistaan huonompia vaihtoehtoja heidän korvaajikseen jo seuraavaan kisaan.

Kimi Räikkösen voiton jälkeen Austinissa ääni tässä saksalaiskellossa vaihtui.

Jutellessamme kisan jälkeen Schmidtin vitsit olivat muuttuneet melkoisiksi kehuiksi ja hän myönsi suoraan Sebastian Vettelin tekevän nykyisellään paljon enemmän virheitä.

Schmidt kuului siihen toimittajajoukkoon, joka ei suuremmin vakuuttunut, kun kesäkuun lopussa alkoivat huhut Charles Leclercin ylennyksestä Räikkösen paikalle Ferrarille.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Sitten yhtäkkiä syyskuun alussa Monzassa lauantaiaamuna Michael vetäisi minua hihasta, ja paljasti kuulleensa sataprosenttisen luotettavalta taholta, että Kimi ei saa jatkosopimusta Ferrarille ja Leclerc nostetaan Vettelin tallikaveriksi.

Hieman myöhemmin Schmidt sitten kirjoitti uutisen Auto, Motor und Sportiin, eikä Ferrarilta kukaan lähtenyt vaatimaan häneltä oikaisua, mitä joskus joidenkin juttujen kohdalla oli tapahtunut.

Minua Schmidt yritti piristää kertomalla, että hänen tietojensa mukaan Kimi voisi hyvinkin siirtyä Sauberille. Siihen en uskonut, mutta kuinka ollakaan, sekin piti lopulta paikkansa.

– Minähän kerroin sen sinulle, Schmidt muistutti myöhemmin Sauber-uutisten vahvistuttua.

Heikki Kulta