Moottoriurheilu

Lapin itseluottamus ei vapise Ogierin rinnalla

Heikki Kulta

Keskiviikkona rallimaailma on taas hieman paremmin järjestyksessä, kun Toyota ja Citroen julkistavat kuskiratkaisunsa.

Esapekka Lappi siirtyy Toyotalta Citroenille ja niin vielä viime vuonna täysin suomalaisvoimin kilpaillut japanilaismerkki kansainvälistyy yhä enemmän, kun Kris Meeke liittyy Tommi Mäkisen kipparoimaan miehistöön.

Toyota julkistaa keskiviikkona Meeken ohella Jari-Matti Latvalan jatkon tallissa. Mestaruudesta kamppaileva Ott Tänak tuli täksi kaudeksi tiimiin kahden vuoden sopimuksella.

Lappi päätti hakea uusia haasteita Citroenilta, missä ajaa ensi kaudella Sebastien Ogierin tallikaverina. Näillä näkymin ranskalaismerkki lähtee sarjaan kahdella tehdaskuskilla.

Ogier jahtaa jo kuudetta perättäistä mestaruuttaan. Ranskalaistähti juhli Malcolm Wilsonin johtaman M-Sportin Fordilla viime vuonna, eikä lähtö muualle vähennä tallin panostusta kuljettajaansa nyt ratkaisevissa päätösralleissakaan.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Lapin taustavoima Lasse Lampi suhtautuu luottavaisesti suojattinsa menestysmahdollisuuksiin Ogierin rinnalla.

– Esapekan itseluottamus riittää kyllä ajamaan kenen tahansa kuljettajan tiimikaverina. Ja uutta oppia on luvassa takuuvarmasti, jos sitä itse haluaa, kun on samassa tallissa maailmanmestarin kanssa. Haasteet ovat tietysti huipussaan, Lammi korostaa.

Citroen on vahvasti nousussa. Uusi versio toimii lupaavasti, kun alustavat pulmat pystyttiin poistamaan.

Hyundai teki kolmivuotisen sopimuksen MM-sarjaa johtavan Thierry Neuvillen kanssa. Varikkolähteiden mukaan myös Andreas Mikkelsenillä on sopimus korealaismerkin kanssa.

M-Sportilla on puolestaan sopimus Teemu Sunisen kanssa. Mitä ilmeisimmin tallissa jatkaa myös Elfyn Evans.

Kuljettajat 2019

Toyota: Ott Tänak, Jari-Matti Latvala ja Kris Meeke

Hyundai: Thierry Neuville ja Andreas Mikkelsen

Ford: Teemu Suninen ja Elfyn Evans

Citroen: Sebastien Ogier ja Esapekka Lappi