F1

Kvjatin paluu Toro Rossolle varmistuu Sotshissa

Luis Vasconcelos

Toro Rosso-Honda julkistaa toisen kuljettajansa kaudeksi 2009 ensi viikolla ennen Venäjän Grand Prix -kisaa. Asian vahvisti Red Bullin kuskikoordinaattori Helmut Marko Italian Sky -tv:lle Singaporessa.

Singaporessa varikolla nähty Sebastien Buemi on entinen Toro Rosson kuljettaja. Hän on käynyt tekemässä penkin Faenzan tehtaalla ja huhumylly jauhoi jo hänen paluustaan talliin seitsemän vuoden tauon jälkeen.

Marko yllättikin mediaväen ulostulollaan.

– Tällä hetkellä suunnittelemme yhden kuljettajan julkistamista Sotshissa. Meillä on kolme nimeä – Daniil Kvjat, Antonio Giovinazzi ja Robert Kubica. Juttelemme heidän kanssaan lähipäivinä ja haluamme tehdä päätöksen nopeasti.

– Tiimille on tärkeää saada yksi kuljettaja sopimukselle nopeasti. Toisen auton täyttämisessä ei ole niin kovaa kiirettä, sillä voimme odottaa sitä vaikka talvitestien alkamiseen asti, Marko totesi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Turun Sanomien tietojen mukaan tuon ensimmäisen paikan saa venäläiskuski Kvjat, joka tulee näin kolmannen kerran Toro Rossolle. Marko käytti Giovinazzin ja Kubican nimiä vain lisätäkseen painetta Kvjatin suuntaan, jotta hänen tukijansa eivät vitkastele sopimuksen viimiestelyssä.

Giovonazzi on siirtymässä Kimi Räikkösen tallikaveriksi Sauberille. Kubica puolestaan oli itsekin yhtä hämmästynyt muiden lailla, kun Marko mainitsi hänet ehdokkaaksi Toro Rossolle.

– Se on uutinen minulle. En ole kuullut Markosta aikoihin, joten en oikeasti ole lainkaan tietoinen tällaisesta mahdollisuudesta. Olen kyllä aina käytettävissä neuvotteluihin. Marko tietää, mistä minut löytää, jos haluaa tulla juttelemaan, Kubica kuittasi.

Markon kommentti siitä, että toista kuljettajaa voitaisiin odottaa talvitesteihin asti, viittaa hänen epätoivoiseksi kasvaviin paineisiin nuoren brittikuski Dan Ticktumin superlisenssitoiveissa.

Ticktum johtaa F3-Eurosarjaa, mutta vaikka hän voittaisi mestaruuden, häneltä jää seitsemän pistettä uupumaan vaaditusta 40 pisteen tasorajasta F1-lisenssin lunastamiseksi.

Takaporttina olisi Aasian F3-talvisarja, joka ajetaan Buriramissa ja Sepangissa. Sen mestari kuittaa juuri seitsemän pistettä superlisenssiä varten.

Singaporessa lähteemme Red Bullilla paljasti, että menossa ovat neuvottelut kilpailukykyisen auton hankkimisesta Ticktumille noihin kisoihin.

Sarja ajetaan 22-24. helmikuuta, jolloin jo myös F1-talvitestit ovat menossa joko Jerezin tai Barcelonan radoilla. Näin Ticktum ei ehtisi mukaan ainakaan ensimmäisiin Toro Rosson uuden STR14-auton ajopäiviin.