Moottoriurheilu

Burista ensimmäinen suomalainen Formula Ford Festivaali -voittaja

Turkulaisesta Antti Burista tuli ensimmäinen suomalaiskuljettaja, joka on voittanut Brands Hatchin perinteisen Formula Ford Festivaalin.

Autoja tosin ei ole enää samoja määriä kuin joskus aiemmin, mutta voitto on aina voitto.

Aika-ajo alkoi kuivalla kelillä ja Buri lähti ensimmäistä kertaa kuivan kelin renkailla radalle. Sadekuurot kuitenkin muokkasivat osaltaan viikonloppua ja tarjosivat kaikille ylimääräistä haastetta.

Britannian Formula Ford -mestaruuden voittanut Buri kohtasi taas tutun vastustajansa Eric Lichtensteinin. Punaiset liput katkaisivat taiston ja Buri otti kakkospaikan nimiinsä.

Neljännesfinaalissa sadetta tuli lisää. Buri otti hyvän lähdön ja hallitsi kenttää, kunnes punainen lippu pysäytti kahinat. Uusintastartissa suomalaiskuski pääsi hitaammin liikkeelle ja joutui hiostuspuuhiin kakkospaikalla Lichtensteinin takana. Hetkeksi Buri putosi kolmanneksi, kunnes taisteli itsensä takaisin kakkoseksi.

Välierässä nähtiin taas yksi kaksintaisto lisää – ja tällä erää Buri pääsi niskan päälle.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Finaaliin turkulainen ampaisi liikkeelle paalupaikalta. Seurasi yksi raju taistelu lisää Lichtensteinin kanssa. Seurattuaan aikansa vastustajaa, Buri pujahti onnistuneella liikkeellä kärkeen ja lievän törmäyksen jälkeen pääsi repimään neljän sekunnin eron ja ajamaan voittoon.

– Lichtenstein ei nähnyt minua, kun lähdin ohitukseen. Osuimme, mutta selvisimme kummatkin eteenpäin. Pääsin johtoon ja onnistuin pitämään sen ilman lisämurheita, Buri kiteytti tapahtumat.

– Tämä on ollut fantastinen vuosi – ensin tuli Formula Ford -mestaruus, sitten voitto Festivaaleilla. On suuri saavutus tehdä se ensimmäisenä suomalaiskuskina, Buri myhäili.

Nyt odotetaan sitten seuraavaa askelta Burin uralla. Parhaillaan hän tekee töitä eri vaihtoehtojen puntaroinnissa.

Turun Sanomat, Brands Hatch