Urheilu

HPK venytti voittoputkeaan Tampereella

Hämeenlinnan Pallokerhon voittoputki jääkiekon SM-liigassa venähti tänään jo viiden ottelun mittaiseksi. Hämeenlinnalaiset kaatoivat Ilveksen jatkoajalla 3-2 Tampereella.

Liigajumbo Ilveksen NHL-maalivahdin Anders Lindbäckin ura SM-liigassa alkoi mollivoittoisesti. Kun jatkoaikaa oli jäljellä vain 20 sekuntia, livahti sentteri Tuomas Vänttisen laukaus ruotsalaisvahdin kainalosta verkkoon, ja HPK vei kaksi pistettä.

- Tämä oli meiltä selvästi parempi peli kuin kaksi edellistä. Ilves puolusti tänään hyvin. Tosin me olimme aika tehottomia siinä maalin edessä, HPK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin arvioi.

HPK:n NHL-hyökkääjä Eric Fehr väläytti maalintekijän taitojaan ampumalla päätöserässä suoraan syötöstä 2-1-johto-osuman ylivoimalla.

- Se oli maalintekijän maali. Eric haluaa kiekkoa ja on aina valmiina ampumaan heti syötön saatuaan. Siinä se suuri ero on meidän muihin hyökkääjiin verrattuna, Selin totesi.

Ilves pääsi jatkoajalle, kun HPK:n puolustus nukahti ja ilveslaituri Jesse Niinimäki karkasi siniviivalta tasoittamaan 2-2:een.

HPK:n puolustaminen oli huolimatonta alivoimalla.