F1

Räikkönen kuuli Monzassa Ferrarin päätöksen

DIEGO AZUBEL

Kimi Räikkönen keräsi odotetusti kaiken huomion Singaporen Grand Prix -viikonlopun alustavassa lehdistötilaisuudessa torstaina.

Ferrarin jättävä suomalaiskonkari oli jopa poikkeuksellisen vapautuneella tuulella vastaillessaan F1-toimittajien kysymyksiin.

Voitko selittää, mitä tapahtui ja miksi siirryt muualle ensi vuodeksi?

– Luulisinpa, että tiedätte, mitä tapahtui, eikä ole tarvis selittää, miten siinä kävi. Näin se meni, ja, kuten on monesti aiemminkin sanottu, ei se johtunut minusta eikä ollut minun päätökseni loppujen lopuksi. Tietysti se, mikä tapahtui myöhemmin, oli sitten oma päätökseni ja tämä oli lopputulema. Ainakin meillä on nyt ratkaisu, Räikkönen ruoti.

Miksi sitten Sauber, kun nykykunnossaan näillä talleilla on aikamoinen suoritustason ero?

– Miksipä ei? On paljon erilaisuuksia kaikkien autojen välillä. Jos vertailee vaikka tätä kautta, ei ole monta autoa, jotka olisivat samalla tasolla keskenään. Niin se on aina ollut ja niin se menee jatkossakin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Mitä sinulle on kerrottu Sauberin kilpailukyvystä ja miksi haluat sinne takaisin?

– Koska haluan mennä sinne. Miksi siitä yritetään tehdä niin monimutkaista? En tiedä enempää kuin tekään vain sen perusteella, miten he ovat ajaneet kisoissa. En tiedä, mitä ensi vuonna tapahtuu – sitä ei tiedä kukaan ja mitkä ovat autojen nopeudet toisiaan vastaan. Aina voi arvailla, mutta vasta ensi vuonna nähdään, mitä tapahtuu. Ne ovat minun perusteluni ja ne riittävät minulle. En oikeasti välitä, mitä muut ajattelevat, olen vain tyytyväinen omiin syihini, ja se on hyvä niin.

Oletko yhä intohimoinen kilpa-ajaja, palaako sisäinen tulesi edelleen?

– Ei, en ole lainkaan tyytyväinen siihen. Pelaan vain ajatusleikkejä kanssanne. Vietän vaan kaksi seuraavaa vuotta olematta onnellinen siihen, Räikkönen vitsaili leveästi hymyillen.

Koska tiesit, ettet jatka Ferrarilla ja koska aloitit neuvottelut Sauberin kanssa?

– Monzassa. Silloin tiesin. Tunnen ihmisiä Sauberilla entuudestaan, joten siitä se käytännössä alkoi.

Onko paluu Sauberille ollut aina taka-ajatuksenasi?

– Ei. En usko, että se olisi aina ollut mielessäni. Mutta ei koskaan tiedä, mitä tapahtuu ja näin tämä nyt päättyi. En väittäisi, että minulla olisi kauan ollut suunnitelmia mennä sinne takaisin.

Autatko nyt Sebastian Vetteliä voittamaan mestaruuden?

– Voin ajaa vain yhtä autoa. Paljon puhetta on aina, paljon eri juttuja, jotka voivat auttaa tai sitten ei. On aina helppo sanoa, että näin se menee, mutta on aina hankalaa saada se myös menemään niin. Kisoissa nähdään, mitä tapahtuu. Meillä on sääntömme ja se on aika simppeliä, Räikkönen tiivisti.